Cykelturer ska motverka ensamhet

Äldre par sitter tillsammans i trädgård.

Cykelpiloter erbjuder äldre nya upplevelser i vardagen och vinden i håret.

Mullsjö kommun samarbetar med föreningen Cykling utan ålder, en ideell verksamhet som Röda korset i Mullsjö startat upp. Syftet med verksamheten är huvudsakligen att motverka ensamhet.

Det är frivilliga cykelpiloter som erbjuder äldre eller personer med funktionsvariation turer där de får känna vinden i håret, se våra vackra omgivningar, uppleva naturen och årstidernas skiftningar och kanske ta en fika någonstans.

Cyklarna är specialbyggda som trehjuliga el-assisterade taxicyklar. De har plats för en cykelförare och ett passagerarsäte för två. Idén kommer ursprungligen från Danmark och finns nu i mer än 40 länder och många svenska kommuner.

Vill du åka med eller vill du bli cykelpilot?

Kontakta Kristina Sporrong Esbjörnsson, 070-445 26 42 eller Ulrika Krig 070-446 75 21
För mer information, se sidan cyklingutanalder.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer om Röda korset i Mullsjö

Röda Korset i Mullsjö ordnar insamlingar och lotterier för att kunna stödja olika insamlingsändamål som jobbar både förebyggande och med akuta insatser i Sverige och världen över. Läs mer på sidan Röda Korset i Mullsjö (rodakorset.se) Länk till annan webbplats. eller följ Röda Korset Mullsjö på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I filmen nedan får personer vid äldreboendet Margaretas Park följa med på en härlig cykeltur.

Senast uppdaterad:
20 juli 2021