Ut och njut - men ta hand om varandra och naturen

Uggla med pratbubbla inga kramar tack.

Ta hand om dej, håll avstånd. Ta med skräpet hem och var försiktig i naturen. En liten gnista kan leda till en stor brand.

Mullsjö kommun har underbar natur och fina vandringsleder. Många människor rör sig i skog och mark.

Vi mår bra av att vara ute i naturen. Både fysiskt och psykiskt. Just nu är vi många som umgås i naturen. Därför är det extra viktigt att vi visar hänsyn, både till varandra och naturen.

Tänk på att ta med dej skräp och rester tillbaka hem, så fortsätter vi ta hand om naturen.
Vi påminner också om det eldningsförbud som råder i skog och mark ska respekteras. Brandrisken är hög, det är endast tillåtet att grilla på anvisade grillplatser - och var försiktig.

Elden har i alla tider fascinerat människan. En sprakande lägereld ger extra krydda åt friluftslivet. Men den kan också sprida stor förödelse om man handskas med den på fel sätt. Allemansrätten ger dej ingen självklar rätt att göra upp eld, bara en möjlighet att på eget ansvar elda under säkra förhållanden. Detta bör du tänka på om du ska elda eller grilla i skog och mark.

Appen Brandrisk Ute hjälper dig hålla koll på brandrisken i skog och mark. Med hjälp av positioneringsfunktionen i din iPhone, iPad eller Androidenhet får du prognos för aktuell och kommande brandrisk.

Med tanke på brandtillbud som varit, rapportera gärna om du ser något som är misstänkt. Polisens tipstelefon är 114 14.

Och du – fortsätt ut och njut!

Senast uppdaterad:
29 juni 2021