Här är Årets Kulturstipendiater 2021!

Kulturstipendiaterna med kuvert i handen och reklamskyltar bokom sig, tillsammans med prisutdelaren

Mats Brengesjö, Fredrika Furehill, Josefine Andersson

Grattis till Fredrika och Josefine som under måndagens digitala sommarfest fick ta emot kommunens kulturstipendium från Pola och Tage Anderssons fond.

Fredrika Furehill och Josefine Andersson fick stolt ta emot var sitt stipendium för sin begåvning som skicklig trumpet- fiol- och basspelare. Priserna delades ut av Mats Brengesjö, samordnare på Kulturskolan.

Ett stort grattis önskar Mullsjö kommun!

Fredrika Furehill

"För stipendiatens begåvning, en musikalisk skicklig trumpet- och fiolspelare. En mycket ambitiös och flitig elev som under flera år varit elev i Kulturskolans verksamhet. Hon är en positiv förebild för sina yngre spelkamrater. Med glädje, ödmjukhet och ansvar har hon medverkat i många olika sammanhang i Kulturskolans ensembler och konserter.

Stipendiet ger Fredrika, enligt hennes egen önskan, möjlighet att deltaga i ett musikläger på SMM i Hjortsberga. Där vill Fredrika utvecklas i sitt spelande och lära känna andra unga som spelar".

Motiveringen är undertecknad av

Mats Brengesjö, Samordnare Kulturskolan
Åsa Eklund, Kultur- och Fritidschef Mullsjö kommun

Josefine Andersson

"För stipendiatens begåvning, en musikalisk skicklig basspelare. En mycket ambitiös och flitig elev som under flera år varit elev i Kulturskolans verksamhet. Hon är en positiv förebild för sina yngre spelkamrater. Med glädje, ödmjukhet och ansvar har hon medverkat i många olika sammanhang i Kulturskolans ensembler och konserter.

Stipendiet ger Josefine, enligt hennes egen önskan, möjlighet att byta pedagog till en elbaslärare antingen på Kulturskolan eller på Per Brahegymnasiet".

Motiveringen är undertecknad av

Mats Brengesjö, Samordnare Kulturskolan
Åsa Eklund, Kultur- och Fritidschef Mullsjö kommun

Senast uppdaterad:
22 juni 2021