Snöflingegatan på Kärleksudden

Dumper parkerad i snölandskap med träd runt omkring

Byggnation av ny gata på Kärleksudden är påbörjad – namnet på gatan blir Snöflingegatan.

Namnet är hämtat från förslag kring namntävlingen om Havstenshults nya gata. Vi tackar Anna Rudenstam och Anna Lind för namnet.

Det händer saker på Kärleksudden

Det har nog inte undgått någon Mullsjöbo att det händer saker ute på Kärleksudden vid infarten till Mullsjö. Under vintermånaderna när snön dalar över kullarna har byggnation av en ny gata påbörjats. Det är Kärleksudden i Mullsjö AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och OBOS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som bland annat planerar att bygga radhus och kedjehus med utsikt över Mullsjön.

Snöflingegatan

Byggnadsnämnden beslutar vad gatorna i vår kommun ska heta. För att namnge den nya gatan på Kärleksudden har vi haft god hjälp av namntävlingen för gatan på Havstenshult som nyligen avgjordes. Vi fick in många bra förslag och sparade ett som vi tyckte passade särskilt bra på Kärleksudden – Snöflingegatan. Det blir namnet på den nya gatan på Kärleksudden med motiveringen att snöflingan en del av kommunens kommunvapen och symbol och Kärleksudden är det första bostadsområdet som man passerar när man kör in i Mullsjö från Jönköping.

Tack till Anna Rudenstam och Anna Lind!

Namnet Snöflingegatan bidrog Anna Lind och Anna Rudenstam med. Tack för att ni gav kommunen möjlighet att få ett så passande namn på en ny gata vid infarten till Mullsjö.

Anna Rudenstam

Namn: Anna Rudenstam
Ålder: 36 år
Favoritplats: Min egen gata

Anna har bott i Mullsjö i 14 år.

Anna Lind

Namn: Anna Lind
Ålder: 27 år
Favoritplats: Runt sjön

Anna har bott i Mullsjö hela livet.

Senast uppdaterad:
28 januari 2021