Tussilagogatan – namntävling avgjord!

En glad Astrid Wåhlin med tulpanbukett i handen och Annika Elf sitter glad i en kontorsstol

Vinnarna Astrid Wåhlin och Annika Elf gratuleras med blommor och presentkort.

Byggnadsnämnden har utsett Tussilagogatan som det vinnande namnet på Havstenshults nya gata.

Byggnationen av området förväntas börja när tussilagon blommar. Vi gratulerar vinnarna Annika Elf och Astrid Wåhlin, som båda har skickat in det vinnande förslaget.

Många bidrag att välja bland

Vi fick in många bra och roliga förslag i namntävlingen som varade under december 2020 och urvalet har inte varit lätt. Byggnadsnämnden vill tacka alla som deltagit. För oss är det viktigt att kunna inkludera Mullsjöbor i kommunens samhällsutveckling och vi arbetar för att nå ut till olika målgrupper i samhället.

Det har varit roligt att många deltagit i tävlingen, särskilt att olika delar av samhället har engagerat sig – från förskolan till Margaretaspark – Tack!

/Ofelia Singfjord, planarkitekt Mullsjö kommun

Tussilagogatan

Byggnadsnämnden har fattat beslutet att utse Tussilagogatan som det vinnande namnet på den nya gatan på Havstenshult. Byggnationen av området förväntas börja när tussilagon blommar. Vi tycker att det är ett bra namn som passar in i området tillsammans med övriga blomnamn. De kommande gatorna i området går att namnge med fler gulblommande vårblommor som till exempel Vårlöksgatan och Gullvivegatan som också funnits med bland tävlingsbidragen.

Grattis Annika Elf och Astrid Wåhlin!

Det vinnande namnet stod Annika Elf och Astrid Wåhlin för som båda har skickat in förslaget, med motiveringen att namnet passar in i området tillsammans med de andra vårblommande blomgatorna. Annika påpekar även att det är i området man ser många av de första vårblommorna.

Både Annika och Astrid tycker att det har varit roligt att få vara med att namnge gatan och är glada för att byggnadsnämnden tar hjälp då många kan sitta inne med bra idéer och det skapar delaktighet i samhället.

Astrid Wålin

Namn: Astrid Wåhlin
Ålder: 62 år
Favoritplats: Hemma och skogarna runt omkring

Astrid har bott i Mullsjö i 30 år.

Annika Elf

Namn: Annika Elf
Ålder: 52 år
Favoritplats: Naturen runt Mullsjö

Annika har bott i Mullsjö hela livet.

Senast uppdaterad:
21 januari 2021