Nytt bostadsområde på Havstenshult

Illustration över delar av nya området på Havstenshult

Illustration över delar av nya området på Havstenshult (Småländska Hem)

Mullsjö kommun tar nya kliv för att kunna erbjuda attraktiva områden och öka antalet invånare.

Under våren 2021 planeras byggstart av ett nytt område på Havstenshult med villor och radhus.

I dagsläget pågår projektering för cirka 40 radhus av Småländska Hem. Vissa av dessa radhus går redan nu att boka och förväntas inflyttningsklara vintern 2021–2022, läs mer på Småländska hems webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vi hoppas att några nya villatomter ska släppas under våren 2021. Du kan läsa mer om detaljplanerna på sidan Detaljplaner och områdesbestämmelser och hur du ställer dig i kö på vår sida Anmälan till Mullsjö kommuns tomtkö.

Attraktivt område

Det nya bostadsområdet på Havstenshult ligger i ett härligt område nära naturen och med cykelvägar till skola och förskola. Skidspår som tidigt på året brukar stå klart med konstsnö passerar precis utanför och området gränsar till flera vandringsleder.

Möjligheterna att ta sig till och från Havstenshult är många. Det är gångavstånd till både bussar och tåg så man enkelt kan ta sig till Jönköping, Nässjö, Falköping, Skövde och Göteborg. Den nya vägen som invigdes 2019 gör det snabbt och smidigt att pendla med bil till Jönköping.

Byggs i två etapper

Området ska byggas i två etapper. Den första etappen beräknas byggklar våren 2021. Då handlar det om 11 villor och 14 radhus.

För etapp två är förhoppningen att den ska vara klar för försäljning 2022, då ytterligare 35 villatomter blir tillgängliga.

Namntävling – vad ska nya gatan heta?

När nya radhus står klara för inflyttning på Havstenshult kan det vara du som bestämt namnet på en av gatorna. Var med och tävla! Läs mer i nyheten om Vad ska nya gatan heta?

Kontakt

Senast uppdaterad:
1 december 2020