Skadegörelser på Skogsgläntans förskola

Krossade rutor på Skogsgläntans förskola

Rutor har krossats på Skogsgläntans förskola. Vi behöver samverka, fler vuxna behövs ute.

Natten till måndag den 2 november förstördes rutor på Skogsgläntans förskola. Runda metallkulor har upptäckts på förskolans golv, troligtvis orsakat av Soft Air Gun.

Kommunen polisanmäler

Kommunen ser mycket allvarligt på detta och polisanmälan är gjord.

- Kommunen driver rättsliga processer där vi begär skadestånd mot alla som medvetet saboterar och förstör kommunens egendom. Är det omyndiga personer drivs skadeståndet mot vårdnadshavare och det kan bli väldigt stora summor som vi kräver in från föräldrar. Våga ställa frågor till era barn, speciellt om ni vet att era barn har Soft Air Guns, säger Lennie Johansson, kommundirektör.

- Stora summor skattepengar som behövs i skola och omsorg går åt till meningslös skadegörelse. Bara nattens skador kostar närmare 25 000 kronor att reparera. Vi hoppas att vi med hjälp av polis och lokalsamhället ska kunna förhindra att detta sker igen, säger Anders Kyrkander, samhällsbyggnadschef.

Vi behöver din hjälp

Olika aktörer i kommunen har gått samman för att komma tillrätta med problemen men nu vill vi också ha din hjälp! Fler vuxna som rör sig ute i samhället har betydande verkan.

Slå larm om du ser pågående brott

Kommunen uppmanar dig att ringa 112 om du ser pågående brott!

Vid oro för att barn eller ungdom far illa, ring 0392-140 00 och be att få lämna en orosanmälan. Allmänhet har rätt att vara anonym.

Senast uppdaterad:
3 november 2020