Skolan firar FN-dagen

Glada barn står i trappa och håller upp varsin flagga som de skapat själva

Förskoleklassen på Björksäterskola firar FN-dagen med varsin flagga!

På lördag är det FN-dagen. På skolan hurras det för att alla människor är olika – alla behövs, alla räknas.

På grund av coronapandemin kan våra skolor inte fira FN-dagen som vanligt med storsamlingar. Istället har skolan fått olika uppdrag att utföra på temat ”Alla räknas”!

Genom att lära sig mer och samtala om FN:s barnkonvention och de 17 globala målen har eleverna fått reflektera kring vad som känns särskilt viktigt för just dom.

F-3 har skapat tillsammans

Förskoleklass upp till årskurs tre har haft fokus på hur kul det är att göra saker tillsammans, att man blir glad av att hitta kreativa lösningar på till exempel ett matematikproblem tillsammans, både ute och inne.

Hämtat inspiration från böcker

Med inspiration från olika böcker, bland annat ”Alla räknas” av Kristin Roskifte har eleverna fått samla på sig meningar som handlar om allas lika värde, alla räknas, olika är bra, vara snäll, känslor och vänskap. Meningarna väcker olika sorters känslor som är intressanta att diskutera.

I text och bild har eleverna fått berätta om vad människor gör, tänker och känner. De har även fått designa sin egen flagga med utgångspunkt från att den ska symbolisera – alla räknas och olika är bra!

Senast uppdaterad:
23 oktober 2020