Mullsjö klättrar fem steg i företagsrankning

Vy över Mullsjön och centrum

Fotograf, Joakim Löwing

Kommunen på plats 26 i Svenskt Näringslivs årliga företagsrankning.

Den här veckan presenterade Svenskt Näringsliv resultatet av sin årliga undersökning om hur företagarvänliga Sveriges 290 kommuner är. Mullsjö har klättrat fem placeringar sedan 2019
och hamnar i år på plats 26. Vi kan glädjande konstatera att det går bra för våra grannar också.
Vi är fyra av länets 13 kommuner som ligger bland topp 30 i hela landet!

Klart vi vill lyfta högre och utveckla
vårt nära samarbete med företagen.

/Lennie Johansson, kommundirektör

Vi gratulerar årets vinnare

Solna tar hem segern i företagsrankningen för trettonde året i rad. Alla kommuner i Jönköpings län befinner sig på den övre halvan av rankningslistan. Bästa företagsklimatet i länet har Habo kommun som hamnar på plats 19. Tätt följt av Tranås och Gnosjö på plats 22 och 23. Mullsjö ligger alltså inte långt efter på plats 26.

– Vi ligger fortfarande bra till. Vi har klättrat fem placeringar totalt men backat två steg i länet. Klart vi vill lyfta högre och utveckla vårt nära samarbete med företagen, säger Lennie Johansson, kommundirektör.

– De kommuner som har klättrat förbi oss sedan 2019 har tagit rejält stora kliv framåt vilket såklart är mycket glädjande för oss alla i regionen, säger Linda Danielsson, kommunstyrelsens ordförande.

Så går företagsrankningen till

Syftet med att Svenskt Näringsliv gör en årlig rankning av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. Varje år får företagen ge sin bild av hur företagarvänlig sin respektive kommun är. I år deltog drygt 32 000 företag. Resultatet utgörs av enkätsvar med frågor som rör hur kontakten med kommunen fungerar, hur förutsättningarna är för att bedriva företag i kommunen, till exempel tillgång till kompetens, vägnät, tåg, it- och telenät. I resultatet vägs även statistiska faktorer in som hämtas från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Upplysningscentralen (UC).

Läs mer om Mullsjö kommuns resultat på Svenskt Näringslivs webbplats Företagsklimat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:
24 september 2020