Plötsligt händer det! Hamid Zafar med i SVT:s På spåret

Hamid Zafar

Hamid Zafar

Vår barn- och utbildningschef Hamid Zafar byter tv-soffan mot första klass och dressin i höst.

Han ska vara med i ett av SVT:s största nöjesprogram – På spåret.

Säsongens deltagare i På spåret presenterades idag. Hamid Zafar är en av 18 deltagare. Så nu alla Mullsjöbor – bänka er på fredagskvällarna hemma i TV-sofforna och följ med på Hamids resa!

Vi måste bara fråga – hur känns det?

– Så kul! Jag har länge pratat om en grej som ligger högt upp på min bucketlist, att någon gång vill jag vara med i På spåret. Jag har nog sett alla program som finns att se. Och plötsligt händer det – Jag ska vara med! Check på den, säger Hamid.

Du ska tävla tillsammans med Frida Boisen. Känner ni varandra sen tidigare?

– Nej vi känner inte alls varandra sen tidigare, men vi är båda från Göteborg. När jag var ung var hon ungdomsreporter på lokala tidningen så det är ju en person som jag följt under åren.

Hur förbereder ni er?

– När vi fick besked att vi skulle vara i samma lag pratade vi med varandra i telefon och sa att vi måste gå in för tävlingen – vi vill ju vinna!
Det finns så många resmål som kan dyka upp så det är svårt att veta vad man ska läsa på. Vi konstaterade att vi har rest och bott på olika ställen i världen så vi kompletterar varandras kunskaper bra och delar upp vad vi ska läsa på utifrån det. Frida har arbetat inom kultur- och mediabranschen under hela sitt liv och det är ett område som känns bra för mig att hon har koll på. Jag har ju en helt annan bakgrund i en mer traditionell verksamhet, kommun och skola.

Vi har insett att både jag och Frida verkar vara dåliga förlorare så då är det lika bra att försöka vinna!

Är det någon bland deltagarna som känns särskilt spännande att tävla mot?

– Jag kan inte välja ut någon speciell, alla är spännande. Johan Glans, Sanna Lundell, Plura Jonsson och Farah Abadi ingår i min grupp.

Kommer du ha några hemliga ess i rockärmen att plocka fram?

– Svårt, tänker att alla tror vi är goa göteborgare och inte mycket mer, men jag tror vi kan överraska.

Om programmet På Spåret

På spåret är ett av SVT:s största nöjesprogram, där svenska kändisar får tävla i en frågesport om olika städer. Programmet delas upp i olika tävlingsmoment där de två lagen, dressinen och första klass får samla poäng. Reglerna är enkla, laget med flest poäng i slutet vinner. Det börjar alltid med att man får följa med på en tågresa som snabbspolas, så att omgivningarna inte blir för uppenbara, medan ledtrådar om platsen läses upp av programledaren. Ledtrådarna utdelas på 10, 8, 6, 4 och 2 poäng och platsen blir allt lättare att lista ut desto lägre poängen ligger. När båda lagen gissat vilken stad de befinner sig i ställs ett antal följdfrågor om den staden innan det är dags för nästa virtuella resa. Olika specialmoment läggs även in och varierar lite från år till år, till exempel ”Vem där?” som går ut på att deltagarna genom att se filmer och bilder kopplade till en person ska gissa vilken person programledarna är ute efter.

Läs mer om årets deltagare och programmet på SVT Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:
18 september 2020