Jazzkonsert från Ryfors i digital Kulturfest

Leende män från bandet Second Line Jazz Band poserar med sina instrument

Second Line Jazz Band

Den 2-4 september kan du lyssna på konsert med Second Line Jazzband, helt gratis, på kulturfesten.nu

Föreningen Mullsjö Jazz är utvald till Kulturfesten. En konsert med Second Line Jazzband har spelats in i Stallet i Ryfors och blir en del av ett tre dagar långt digitalt festivalprogram 2-4 september på kulturfesten.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I en tid då arrangemang, utställningar och evenemang ställs in, och möten mellan människor är en utmaning, behövs nya mötesplatser för att skapa och uppleva konst och kultur. Det är bakgrunden till Kulturfesten, som arrangeras av Region Jönköpings län 2-4 september tillsammans med länets alla kommuner och länets fria professionella kulturliv. Via kulturfesten.nu kommer alla invånare att kostnadsfritt kunna uppleva konst och kultur.

Totalt 52 ansökningar från länets kulturarbetare har kommit in till Regionen. Programgruppen har valt ut ett tjugotal akter inom olika genrer; dans, teater, musik, bildkonst, litteratur och film. De olika digitala programpunkterna har under sommaren producerats på olika platser i länets kommuner med hjälp av bidrag från Regionen.

Föreningen Mullsjö Jazz deltar i Kulturfesten med en konsert från Stallet i Ryfors med Second Line Jazzband, 4 september klockan 18. Ansökan och inspelningen gjordes i samarbete med Kultur- och fritid Mullsjö kommun.


– Jag känner mig glad och stolt att Second Line Jazzband får representera Föreningen Mullsjö Jazz i Kulturfesten. Bandet har gästat oss många gånger och har blivit lite av vårt husband.
Vi är såklart ledsna över att inte som vanligt kunna ta emot en stor publik, men att nu få möjlighet att erbjuda en digital konsert för alla på Kulturfesten.nu känns fantastiskt bra, säger Sten Nilsson som är ordförande i Föreningen Mullsjö Jazz.

Second Line Jazzband

Second Line Jazzband, som är från Göteborg och spelar traditionell jazz bildades 1989, då de flesta medlemmar var tonåringar. Idag är fortfarande fyra av bandets sex originalmedlemmar kvar. Ganska snabbt har Second Line Jazzband etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella jazzband och har spelat på klubbar och festivaler, radio och TV i Storbritannien, (England, Skottland, Nordirland), Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz, Danmark, Finland, Norge och naturligtvis i Sverige. På många ställen har bandet blivit absoluta publikfavoriter och slagit publikrekord gång på gång.

Läs mer på kulturfesten.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:
28 augusti 2020