Barnen bestämmer gatunamnen

Man pratar i mikrofon inför skolbarn på skolgård

Här, under sexornas skolavslutning, får barnen reda på vilka som vunnit namntävlingen.

När Mullsjö får nya gator är det sjätteklassare som bestämmer gatunamnen.

I Mullsjö kommun vill man att så många som möjligt är delaktiga i samhället. Därför har sjätteklassarna i kommunen fått vara med och ge förslag för namn på gatorna i det nya bostadsområdet Ruders Hagar i Mullsjö.

- Eleverna har gett jättebra förslag, så bra att byggnadsnämnden har haft svårt att bestämma sig. Efter viss vånda har de enats om ett resultat som meddelades under sexornas skolavslutning med prisutdelning, säger Stina Skogsberg, bygglovshandläggare på kommunen.

Djuriska gatunamn

Både klass 6C och 6D gav förslaget att döpa gatorna efter temat "djur", vilket Byggnadsnämnden nappade på och utsåg deras namnförslag som vinnare. Bedömningen är att "namnen fångar karaktären och historiken av området på ett bra sätt".

Så i framtiden, när Ruders Hagar tar form, håll utkik efter Lodjurstigen, Rådjurstigen eller Rävstigen, för vem vill inte bo på dessa gator?

Geografilektioner med fältstudier

Sjätteklassarna har fått göra fältstudier och arbetat med olika teman för att sedan komma överens om namnförslag till gatorna i fråga.

- Det har varit jättekul! I geografin har vi arbetat med kartan och dess tecken och färger så detta projekt har passat bra, säger Jenny Svenningsson, SO-lärare på Gunnarsboskolan i Mullsjö.

Kontakt

Senast uppdaterad:
12 juni 2020