Ny verksamhetschef för vård och omsorg

Erik Tennevi, ny chef för verksamheten vård och omsorg

Eric Tennevi tar över arbetet som chef för verksamheten vård och omsorg i Mullsjö kommun.

Eric börjar sitt nya jobb i full fart från dag ett. Mullsjö kommun är som alla kommuner fullt upptagna med arbete mot Coronasmittan - inte minst för och hos de verksamheter som Eric nu blir chef över.

Eric har en examen i internationell kris- och konflikthantering som omfattar ledarskap, mänskliga rättigheter och projektledning. Han har även studerat socialrätt och påbörjat en magister i socialt arbete.

- Tillsammans med medarbetare vill jag skapa ett prestigelöst klimat där styrkor så väl som tillkortakommanden ska komma fram för att tillsammans göra smarta val för en hållbar organisation. En organisation som ger bästa möjliga vård och omsorg till våra kommuninvånare, samt gör så att alla medarbetare i organisationen ska känna en arbetsglädje och en stolthet i hur viktigt just deras arbete är, säger Eric.

Färre chefer

När Erik tillträder som chef för vård och omsorg är han den andra pusselbiten i socialnämndens nya organisation. Socialnämnden har tidigare beslutat att gå från tre chefer till två inom socialförvaltningen. Tidigare har kommunen haft en socialchef, en IFO-chef och en chef för biståndsenheten. Nu fördelas arbetet på Eric Tennevi och Katarina Thunander som sedan några veckor är chef för myndighet.

Kommer från Habo

Eric Tennevi bor i grannkommunen Habo och började i Mullsjö den 20 april. Han har tidigare arbetat i Jönköping och Vaggeryds kommuner.

- Hur är du som ledare?

- Ett tillitsbaserat ledarskap är viktigt. Därför försöker jag alltid utgå ifrån kompetens och vilja att göra ett bra arbete. Kan vara rak och tydlig vid behov.

- Vad kan du om Mullsjö kommun då?

- En mysig ort med god mat, fin skidbacke, folkhögskola och en härlig rivalitet med Habo.

Kontakt

Senast uppdaterad:
23 april 2020