Ta hand om din oro

Vitt hjärta på blå bakgrund

Här får du råd om hur du kan hantera din oro över coronaviruset och allt som just nu händer i samhället.

Det finns många föreningar och organisationer som erbjuder råd och stöd på webbplatser och via telefon och chat. Det är gratis och du kan vara anonym. Här hittar du stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta.

Du som vuxen kan kontakta Bris kuratorer
telefon: 0771-50 50 50
varje vardag: 9.00-12.00

Mer information: Bris tips till vuxna, i samarbete med krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bris är Sveriges nationella stödlinje för barn, som både till vardags och under krissituationer erbjuder professionellt stöd till barn. När kriser uppstår i samhället påverkas alla olika, och det är viktigt att barn möts av utbildad personal som kan hjälpa barn utifrån deras stödbehov. Bris ger direktstöd till barn i stödkanalerna chatt, telefon och mejl, samt stöd till vuxna för att indirekt stötta barn (exempelvis hur vuxna kan prata med barn om Corona).

När allt inte är som vanligt är det naturligt att känna oro, stress, ångest och sorg. Coronakrisen påverkar oss alla på olika sätt och Röda Korset delar med sig av råd kring vad du kan göra på egen hand för att må bättre och tipsar om hur du kan hjälpa andra.

Mer information: rodakorset.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande präst är öppen för alla som behöver medmänskligt stöd på natten. Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst.

Det går också att mejla eller chatta.

telefon: 112
alla dagar: 21.00-06.00

Mer information på svenska kyrkan.se/jourhavande präst Länk till annan webbplats.

Ibland behöver du prata om dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Du kan även chatta med jourhavande medmänniska.

telefon: 08-702 16 80
alla dagar: 21.00-06.00

Mer information på Jourhavande medmänniska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du som är 65 år och äldre kan ringa till äldrelinjen, som har fått utökade öppettider på grund av utbrottet av covid-19. Äldrelinjen drivs av den ideella föreningen Mind och de som svarar är utbildade och erfarna volontärer, som fått särskild utbildning för uppdraget.

telefon: 020-22 22 33
måndag till fredag: 8.00-19.00
helger: 10.00-16.00

Mer information finns på mind.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:
1 mars 2021