Ny verksamhetschef för myndighet

Kvinna ler och tittar in mot kameran

Katarina Thunander tar över arbetet som chef för Verksamhet Myndighet IFO/ÄO/FO i Mullsjö kommun.

Katarina Thunander är socionom till yrket och har lång och gedigen erfarenhet av ledarskap inom offentlig förvaltning. Hon har tidigare verkat som chef på olika nivåer inom IFO i Falköpings, Herrljungas och Törebodas kommuner. Närmast har hon varit egenföretagare som konsult och haft chefsuppdrag i ett flertal kommuner av varierande storlek.

- Jag ser fram emot att börja i Mullsjö kommun. Med tanke på läget är min vision naturligtvis att nå en ekonomi i balans, men med bibehållen god arbetsmiljö och god servicenivå. Det ska vara rättssäkert för kommunens medborgare.

Färre chefer

När Katarina nu tillträder som ny chef i Mullsjö kommun gör hon det i en helt ny tjänst. Socialnämnden har beslutat att gå från tre chefer till två inom Socialförvaltningen. Tidigare har kommunen haft en socialchef, en IFO-chef och en chef för biståndsenheten. Nu fördelas arbetet på Katarina Thunander och en chef för vård och omsorg. Den tjänsten tillträds den 1 maj.

Kommer från Falköping

Katarina Thunander bor utanför Falköping och börjar sin tjänst den 1 mars 2020. En viss koppling finns till Mullsjö genom efternamnet som ska härröra från Tunarps Säteri.

- Hur är du som ledare?

- Jag vill vara transparent och litar fullt på medarbetarnas kompetens. De ska känna sig trygga och lyssnade på. Det betyder inte att det blir som var och en vill men man ska veta att jag lyssnat innan beslut.

- Vad kan du om Mullsjö kommun då?

- Jag vet att bland annat att kommunen har en fantastiskt vacker natur, jag gillar att vandra och går ofta på vandringslederna här, här finns gott godis och en bra småföretagaranda.

Kontakt

Senast uppdaterad:
6 mars 2020