Daglig verksamhet flyttar till Margaretas Park

Två män som poserar framför kameran i Parkfixarnas nya lokaler

Sven Hörstrand och Adam Sjöberg trivs i sina nya lokaler.

Flytt till nya lokaler ger brukarna fler möjligheter att bli delaktiga i samhället.

Nu har daglig verksamhet öppnat upp sina nya lokaler på Margaretas Park. Det firade brukarna med klippning av band och smörgåstårta. Till våren inbjuds anhöriga och godemän till ett större firande med öppet hus.

Verksamheten kommer att få ett nytt namn då Tornet inte passar längre, brukarna har fått bidra med nya namnförslag som de ska få rösta fram.

- Att få flytta in i de nya lokalerna är något som brukarna sett fram emot, de riktigt strålar av glädje! säger Monica Gladh, tillförordnad enhetschef för funktionshinderomsorgen i Mullsjö kommun.

Trygghet och delaktighet

Verksamheten genomgår en omorganisation, där fyra enheter blir en. Flytten från Tornet till Margaretas Park kommer innebära en större trygghet för brukarna med mer personal och ett gemensamt ställe att utgå ifrån.

Nya idéer, uppdrag och spännande utmaningar

Daglig verksamhet är en sysselsättning för personer med funktionsvariationer. I lokalerna finns sinnesrum för avkoppling, pysselrum, bildfabrik, enklare hantverksjobb, mindre legoarbeten såsom industriarbeten och hantering av Mullsjö kommuns internpost. Då verksamheten är på Margaretas park finns det idéer om att samarbeta mellan daglig verksamhet och äldreboendet.

Har du plats för en praktikant?

Målet med daglig verksamhet är att få en meningsfull sysselsättning, i steg mot att komma ut i en extern praktik och få vara en del av samhället. Brukarna har idéer och önskemål om att få olika placeringar bland företagen. Kan du tänka dig att ta emot praktikanter? Hör av dig i så fall till Monica Gladh.

Kontakt

Senast uppdaterad:
14 januari 2020