På 6:e plats som Årets konsumentkommun

Mullsjö tågbro en strålande vinterdag

Det är organisationen Sveriges konsumenter som har utsett ”Årets konsumentkommun”.

Sveriges konsumenter är en organisation som kämpar för alla konsumenters rätt till skydd, inflytande och möjlighet att göra medvetna och hållbara val. Enligt rankningen är Mullsjö 6:e bästa kommunen i landet när det gäller stöd och service till konsumenter. I år kommer Mullsjö kommun på plats sex av landets 290 kommuner. Det innebär att vi är en av Sveriges bästa kommuner när det gäller stöd och service till konsumenter.

De parametrar som man har mätt är konsumentvägledning, skuldrådgivning, avstånd till bankomat och hur stor andel av livsmedelsanläggningarna i kommunen som har kontrollerats under året.

En av parameterarna som gör att Mullsjö rankas högt är just livsmedelstillsynen.

– Vi har prioriterat så att livsmedelstillsynen har full behovstäckning. Vi har också effektiva, engagerade och kunniga handläggare samt väl planerad tillsyn och kommunikation, säger Agneta Martinsson, miljöchef på miljöförvaltningen i Mullsjö och Habo kommuner.

Detta är ett kvitto på att du som konsument i Mullsjö kommun kan känna dig trygg vid restaurangbesök och inköp av livsmedel menar Agneta.

– Det är roligt att vårt viktiga arbete ger resultat och att hela länet ligger högt i rankingen!

Läs mer om Årets konsumentkommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. genom att följa länken.


Senast uppdaterad:
27 november 2019