Vägfest i tre akter

Gul grävmaskin parkerad på grusväg

Riksväg 26/47 mellan Mullsjö och Månseryd är klar. Det vill vi fira. Välkommen på en vägfest i tre akter.

Sedan några veckor är riksväg 26/47 mellan Mullsjö och Månseryd öppen för trafik. Nu ska vägen invigas officiellt och Mullsjö kommun vill fira att den efterlängtade vägen äntligen är klar.

För att så många som möjligt ska kunna vara med så kommer vägen firas tre gånger. Du är välkommen vid alla tre tillfällen.

Trafikverkets invigning

Torsdagen den 12 september kl 10.30-11.45 bjuder Trafikverket bjuder in till invigning av vägen vid rastplats Risbro.

Där blir det invigningsceremoni, tal, fika och elever från Gunnarsboskolan i Mullsjö och Kulturskolan i Jönköping uppträder .

(Parkera på gärdet bredvid Risbro Bygdegård. Ta av vid trafikplats Risbro, välj infarten mot Sand och kör sedan parallellt med nya vägen. På rastplatsen finns bara ett fåtal parkeringar, de är avsedda för de som har svårt att ta sig fram.)

Hela Mullsjöbygdens familjefest

Torsdagen den 12 september kl 18.30 bjuder Mullsjö kommun, Företagarna och Mullsjö Utveckling AB in till familjefest vid Hotell Mullsjö.

Gå gärna tipspromenaden med start vid Landhs konditori från kl. 17.00, sista start kl. 18.00, du har chans till fina priser.

På gräsplanen vid Hotell Mullsjö bjuds det sedan på korv och tårtkalas, tal av kommunstyrelsens ordförande Linda Danielsson (S), oppositionsråd Henrik Jansson (M) och Trafikverkets projektledare Carina Junefelt.

Vägkonsert

Söndagen den 15 september kl 18:00 är du välkommen till Vägkonsert i Pingstkyrkan Mullsjö. Orkester med gästartister från Pingstkyrkans Jönköping uppträder, du får tal, berättelser från och om vägen och där finns ett stort bildspel med bilder från Mullsjös kommuninvånare.

Fakta om nya vägen

  • Den nya vägen är en 17 km lång mötesseparerad motortrafikled
  • Det har byggts 15 nya broar, en cirkulationsplats, ett tredje körfält i Flaskebobacken, två trafikplatser och en rastplats vid Risbro
  • Viltstängsel är uppsatt utmed hela sträckan
  • 3 viltportar har byggts för att värna om djurens rörlighet, de ska också minimera risken för att djuren tar sig upp på vägen
  • Den nya hastigheten är 100 km/tim
  • Den tidigare vägen ska nu fungera som en lokalväg för gång- och cykeltrafik samt långsamtgående fordon. Lokalvägen blir också en omledningsväg vid drift och underhållsåtgärder och vid eventuella olyckor.


Här kan du läsa mer om vägen och Trafikverkets invigning:

https://www.trafikverket.se/manseryd-mullsjo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Senast uppdaterad:
4 september 2019