Omfattande skadegörelse

Närbild på träpanel där någon eldat.

Det har varit mycket skadegörelse i Mullsjö i helgen. Det har eldats i Resecentrum, kastats sten på fönster, klättrats på tak och 38 däck har borrats sönder.

- Man blir bestört! Det rör sig om stora värden och man undrar varför, säger Lennie Johansson, kommundirektör i Mullsjö kommun.

Däck sönderborrade

Under söndagen upptäcktes att 38 däck på de sju skolbussar som stod parkerade i Mullsjö fått däcken sönderborrade. Någon/några har metodiskt borrat i nästan samtliga däck. Bussarna tillhör det bolag som kör skolskjutsarna i Mullsjö kommun. På företaget arbetade man hårt under söndagen för att få fram nya däck så att de barn som åker skolskjuts skulle kunna komma till skolan på måndagsmorgonen.

Eldat i Resecentrum

Väktare upptäckte också att det eldats i Resecentrum. De fick kalla på polis ett par gånger under lördagskvällen när ungdomar kastade sten på skolornas fönster och klättrade på tak. Både Mullsjö kommun och privata entreprenörer är drabbade av skadegörelsen.

- Det här är polisiärt, det finns en gränslöshet bland en del ungdomar idag, säger Nicklas Rang, säkerhets- och beredskapssamordnare i Mullsjö kommun.

Allt polisanmäls

Kommunen ser mycket allvarligt på helgens händelser och polisanmäler all skadegörelse. Kommunen vill också uppmana vårdnadshavare och andra vuxna att röra sig mer ute i samhället på kvällar och helger.

- Vi måste få bukt med skadegörelsen i vår fina kommun, säger Lennie Johansson, kommundirektör.

- Om ditt barn är ute på kvällarna ta reda på vad han eller hon gör, säger Nicklas Rang, säkerhets- och beredskapssamordnare.

- Vad gör ni som kommun?

- Vi samverkar mellan socialtjänst, skola och polis. Nu vidtar vi ytterligare åtgärder men för att få effekt kan vi inte säga vad, säger Lennie Johansson.

Kommunen uppmanar dig som kommuninvånare att ringa 112 vid pågående brott.

Senast uppdaterad:
9 december 2019