Klimatveckan 2019

Bild på affisch för Klimatveckan med lavendel i förgrunden

Klimatveckan hålls den 4 – 11 september med bland annat solsafari i Mullsjö och Sandhem.

Varje år ökar både mängden deltagare och arrangörer, under en av årets viktigaste veckor.

Jönköpings län omfattar över 350 000 invånare, 170 000 hushåll, 13 kommuner och Klimatveckan vill engagera varenda en. Det är stora ambitioner men denna är veckan är för dig, hela länet… och på flera sätt även för hela världen.

Vad är Klimatveckan?

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet sedan år 2014. Det övergripande syftet med Klimatveckan är att bidra till att nå Klimatrådets vision om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän (att mer förnybar energi produceras än vad vi gör av med, vilket leder till ett överskott). Detta genom att sprida kunskap, inspirera samt skapa och lyfta fram möjligheter inom energi- och klimatområdet.

Programutdrag

Programmet innehåller många punkter som är spridda i länets alla kommuner. Solceller, klimatanpassning, ekosystem, trähus, klimatsmart mat, klimatkommunikation, prisutdelning, solbilstävling och mycket mer står på programmet!

Solsafari i Mullsjö och Sandhem

Den 8 september klockan 10-15 kan du besöka olika solcellsanläggningar i hela länet. Du får då möjlighet att ställa frågor till ägaren och få information om hur solceller fungerar i praktiken. I Mullsjö kommun kan du se två olika solcellsanläggningar. Se karta och mer information: solsafari.se

Vision

Det finns en lokal vision om att Jönköpings län ska producera mer förnybar energi än vad vi gör av med. Vad innebär det egentligen och hur sker resan dit? Det är faktiskt så att du är redan med på resan och vi är en bit på väg. Men vill du öka din kunskap, bli inspirerad och ta del av en inte bara viktig, utan även intressant vecka, ja då är Klimatveckan 2019 en vecka för dig.

Ta del av programmet via Klimatveckans webbplats

… och kom ihåg att veckan är kostnadsfri!

Senast uppdaterad:
4 september 2019