Gunnarsboskolans kök klart

Flera personer tittar hur det ser ut i ett nytt kök.

Nu är det klart. Gunnarsboskolans kök och matsal har totalrenoverats och på måndag välkomnas elever och personal till en ny matsal.

Det är fantastiskt roligt att vi med gemensamma krafter har kunnat lösa det här

Gunnarsboskolans kök och matsal har totalrenoverats och på måndag får elever och personal äta i nya matsalen.

För ett och ett halvt år sedan fick köket på Gunnarsboskolan i Mullsjö stängas. Det upptäckes fuktskador i lokalerna. Köket har nu genomgått en totalrenovering, en tillbyggnad har gjorts och nu är det klart.

- Det är fantastiskt roligt att vi med gemensamma krafter har kunnat lösa det här på, i det här sammanhanget kort tid, säger Esbjörn Petersson, teknisk chef i Mullsjö kommun.

Slutbesiktningen klar

Det har varit en ansträngd situation för skolan och berörda där maten har serverats på andra skolor, frukost och mellanmål har serverats i olika lokaler inom fritids, samtidigt som det varit en byggarbetsplats på skolområdet. Nu står bland annat tillbyggnaden klar, ventilationen är ny och efter slutbesiktning tidigare i veckan fick kommunen klartecken att börja använda lokalerna igen.

Matsalen öppnas på måndag

På måndag den 2 september kommer köket börja att producera och servera maten där igen. Från och med måndag kommer all lunch, frukost och mellanmål tillagas och serveras i matsalen.

- Då är vi glada att kunna hälsa Gunnarsboskolans elever och personal välkomna, säger Annika Carp, kostchef i Mullsjö kommun.

Senast uppdaterad:
4 september 2019