Gratis miljöskola

Olika färgglada symboler för miljön

Nu kan du som bor, jobbar, är politiker, driver företag eller kanske är aktiv i en förening i Mullsjö kommun gå en digital miljöutbildning.

Vill du vara med och rädda planeten?

Nu finns en snabbkurs på webben där du kan lära dig hur du enkelt tar miljösmarta beslut när du köper mat, använder vatten, slänger sopor eller ska åka någonstans. Du blir mer miljömedveten helt enkelt!

- Vi vill ge alla anställda och alla invånare en grund för att fatta miljövänliga beslut, säger Ellen Lindberg, miljöstrateg i Mullsjö och Habo kommuner.

Alla är välkomna att delta

All personal i Mullsjö kommun kommer genomgå utbildningen under 2019, den ingår som en central utbildning i kommunens arbete. Nu vill kommunen också erbjuda dig som bor och verkar här att få ta del av den. Den är gratis och tar ca 45 minuter om du gör den i ett svep. Förutom att bli mer miljömedveten efteråt har du också chansen att vinna biobiljetter och ett exemplar av boken "ett hållbart liv"

- Oavsett var du bor i kommunen, om du är kommunanställd, företagare, skolelev eller föreningsrepresentant så kan du bli bättre på att förstå vår miljö. Vi kan alla göra skillnad och bidra till en positiv utveckling, säger Ellen Lindberg.

Genomför utbildningen

Gå miljöutbildningen. Du kan göra hela i ett svep eller avsätta några minuter åt gången när tid finns, men tänk på att komma ihåg var du avslutade eftersom det inte finns någon möjlighet att skapa en personlig användarprofil och spara dina framsteg. Utbildningen tar totalt 45 minuter om du gör den i ett svep.

Passa på att tävla om fina priser

Under maj månad kan du som genomgår kursen vinna fina priser.

Så här gör du för att delta:

  1. Genomför utbildningens alla kapitel
  2. Gå till ”avslut”, gör ett kunskapstest och skapa ett intyg med ditt namn
  3. Spara intyget som pdf och skicka till miljoutbildning@mullsjo.se (om du är anställd inom kommunen ska du också skicka intyget till närmsta chef)
Senast uppdaterad:
4 september 2019