Vi vill ha din hjälp!

Krossade rutor på Trollehöjdskolan

Efter omfattande skadegörelse behövs fler vuxna ute.

Flera gånger de senaste veckorna har kommunen drabbats av omfattande skadegörelse.Krossade rutor, klotter och natten mot måndagen upptäcktes att någon eller några eldat alldeles intill en av byggnaderna på Gunnarsboskolan.

Kommunen polisanmäler

Kommunen ser mycket allvarligt på detta och polisanmälan är gjord

- Kommunen driver rättsliga processer för att utverka skadestånd mot alla som medvetet saboterar och förstör kommunens egendom. Är det omyndiga personer drivs skadeståndet mot vårdnadshavare och det kan bli väldigt stora summor som vi kräver in från föräldrar, säger Nicklas Rang, säkerhets- och beredskapssamordnare i Mullsjö kommun.

Mullsjö kommuns barn- och utbildningschef ser också allvarligt på den senaste tidens skadegörelse och klotter.

- Ytterst drabbar det kommunens barn och elever då vi tvingas avsätta stora summor för att åtgärda skadegörelsen och klottret. Vi hoppas att vi med hjälp av polis, fältassistenter och lokalsamhället ska kunna angripa och stävja detta, säger Hamid Zafar.

Önskar din hjälp

Olika aktörer i kommunen har gått samman för att komma tillrätta med problemen men nu vill vi också ha din hjälp! Inför Valborg och första maj behövs fler vuxna som rör sig ute i samhället.

- Väktare, nattvandrare, fältsekreterare och områdespoliser kommer finnas på plats i Mullsjö vid olika tidpunkter men ju fler som syns ute i samhället desto bättre, säger Nicklas Rang.

Slå larm

Kommunen uppmanar dig att ringa 112 om du ser pågående brott!

Vid oro för att barn eller ungdom far illa, ring 0392-14 000 och be att få lämna en orosanmälan. Allmänhet har rätt att vara anonym.

Senast uppdaterad:
4 september 2019