11 juni

PS Swingband med Henning Munk

Fyra bandmedlemmar som spelar gitarr, violin och bas.

Den 11 juni bjuder Mullsjö Jazz in till konsert i Stallet Ryfors. Kom och lyssna på PS Swingband när de framför låtar i sin egen humorfyllda stil.

PS Swingband

Som orkesternamnet antyder spelar PS Swingband swing. Bandet har hämtat inspiration till sin musik från den välkände danske violinisten Svend Asmussen samt den legendariska gruppen Quintette du Hot Club de France.

PS Swingband lägger stor vikt på densitet, spelbarhet och bjuder på överraskningar, men är helt lojala med den ursprungliga spelstilen. Melodin och sången har en framträdande plats, men respekten för de kompositörer som en gång skrev dem finns kvar. Men utformningen av låtarna framför PS Swingband i sin egen humorfyllda stil, något som har blivit bandets varumärke.

Bandet består av rutinerade jazzmusiker från Silkeborg och Aalborg på Jylland. Basisten Torben Nickelsen och gitarristen Per Sørensen har under många år utvecklat ett samspel, som bildar en musikalisk plattform för Kim Mouritzens rytmiska spel och dynamiska solon tillsammans med Esben Kjærs virtuosa fiolspel. När bandet får lust att brista ut i sång – och det får de ofta! – är det Per Sørensen och Esben Kjær som är i förgrunden.

PS Swingband har spelat över hela Danmark och i Norge, Tyskland och Holland, alltid med samma smittsamma spelglädje och spontana infall.

Till konserten i Mullsjö får de sällskap av Henning Munk Plum som varit i Stallet Ryfors tidigare med egna bandet Henning Munk & Plumperne.

Mer information
Datum:11 juni
Tid:17.00 - 19.30
Plats och adress:Stallet Ryfors, Stallet, Ryfors, 565 91, Mullsjö
Kategori: Kultur och nöje
Pris:220 kronor
Mer information:Ring 073-061 29 74 för att boka biljetter.
Användbara länkar:
Mullsjö Jazz
Arrangör:Mullsjö Jazz
Kontakt:
Gun Nilsson


Registrerat av:Conny Svensson, sveco@gmail.com , +46703102933
Senast uppdaterad:
4 februari 2022