17 november

Mullsjö Jazz - Second Line Jazz Band

Bandmedlemmar

Second Line Jazzband, som har gästat oss många gånger, har blivit lite av vårt husband och har varje gång dragit till sig en entusiastisk publik. Vi hoppas på samma entusiasm den här gången!

Second Line Jazzband, som är från Göteborg och spelar traditionell jazz bildades 1989, då de flesta medlemmar var tonåringar. Idag är fortfarande fyra av bandets sex originalmedlemmar kvar. Ganska snabbt har Second Line Jazzband etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella jazzband och har spelat på klubbar och festivaler, radio och TV i Storbritannien, Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz, Danmark, Finland, Norge och naturligtvis i Sverige. På många ställen har bandet blivit absoluta publikfavoriter och slagit publikrekord gång på gång.

Second Line Jazzband popularitet kanske beror på musikernas förmåga att växla stil, repertoar och musikaliska riktningar under en konsert, utan att allt för mycket tumma på de New Orleanska influenserna. Med en repertoar, som spänner mellan Bunk Johson och Kid Ory till Bob Dylan, via Louis Prima och Irving Berlin, blues och gospel, skapar dessa – ännu relativt unga – musiker en spänningskänsla, som man sällan förknippar med musikformerna.
Second Line Jazzband har producerat många CD-skivor, varav den senaste skivan heter ”30 Years Anniversary 1989-2019” och kom hösten 2019, men framför allt har bandet gjort sig känt som ett liveband. Detta märks inte minst av orkesterns flitiga turnerande.

Genom åren har en mängd solister gästat bandet, som Lillian & Tricia Boutté, Anti Sarpila, Daniel Lemma, Orange Kellin, Roy Williams, Phil Mason, Adrian Cox m fl.

Medlemmar
Jesper Albrektsson – trumpet och vocal
Niklas Carlsson – trombon och vocal
Olof Skoog – saxofon, klarinett och vocal
Hampus Andersson – gitarr
Per Bach – bas
Johan Horner – trummor

Mer information
Datum:17 november
Tid:18.00
Plats och adress:Bottnaryds kyrka, Kyrkvägen 12, 56576 BOTTNARYD
Kategori: Kultur och nöje
Pris:220 kr inträde
Mer information:Boka gärna genom hemsidan. Endast kontant betalning.
Användbara länkar:
Mullsjö Jazz
Arrangör:Mullsjö Jazz
Kontakt:
Gun Nilsson


Registrerat av:Conny Svensson, sveco@gmail.com , +46703102933
Senast uppdaterad:
13 oktober 2021