17 september

Mullsjö Jazz - Red Hot Four + 2

Fem stycken män på en scen som spelar instrument

Red Hot Four har varit hos oss tre gånger tidigare – 2013, 2016 och 2019 och satte då djupa avtryck hos vår publik. Orkestern har sin hemvist mitt på Jylland i staden Silkeborg, som är Danmarks motsvarighet till New Orleans. På det rika sjösystemet runt staden ”puffar” flera ångbåtar och t o m flodångare, som ibland tar med sig orkestrar ut på kryssning.

Red Hot Four kan, vid speciella tillfällen, utökas med trombon och/eller piano. Därav + 1 (alt + 2) i namnet. I samband med konserten hos oss, kommer orkestern att utökas med piano samt trombon.

Red Hot Four startade 1999 och har haft många succéer och ett ökat intresse för att ge konserter. Själv säger man att har att göra med att man ej hållit på så länge, att deras musik passar in i många olika sammanhang. Man har kommit på att man spelar den jazz som attraherar en bred publik.

Red Hot Four har också en speciell repertoar för kyrkokonserter. Det är vad de bjuder oss på! Det är en blandning av gamla negro spirituals, engelska och amerikanska psalmer och gospelsånger, som de spelar på sitt eget sätt.

Red Hot Four bjuder på en mycket varierande och vacker konsert, där de bärande elementen är engagemang, spelglädje och svängande New Orleans jazz med ett kyrkligt innehåll. Det hela knyts ihop med presentation av numren och bakgrund, så att publiken ska kunna följa med.

Medlemmarna:
Steffen Juul Hansen – altsaxonfon och klarinett
Ib Hagen – banjo och vocal
Lars Meidal – trummor
Torben Nickelsen – bas
Jan Nielsen – piano
Finn Burich – trombon

Mer information
Datum:17 september
Tid:19.30
Plats och adress:Bottnaryds kyrka, Kyrkvägen 12, 56576 BOTTNARYD
Kategori: Kultur och nöje
Pris:220 kr
Mer information:Boka gärna genom hemsidan. Endast kontant betalning.
Användbara länkar:
Mullsjö Jazz
Arrangör:Mullsjö Jazz
Kontakt:
Gun Nilsson


Registrerat av:Conny Svensson, sveco@gmail.com , +46703102933
Senast uppdaterad:
15 juni 2021