5 maj

Mullsjö Jazz - Norbert Susemihl´s Joyful Gumbo

Artikel-bild

Orkestern håller mycket hög musikalisk kvalitet och känsla för den musik de framför. De är berömda för sina framträdanden på såväl konserter som festivaler.

Sextetten innehåller några av Europas främsta jazzmusiker på deras respektive instrument.
Bandet har en mycket vid repertoar och innehåller hela spektrumet av New Orleans Music, som Traditional Jazz, Ragtime, Calypso, Swing, Gospel, Rythm and Blues och Funky Brassband Style.

Medlemmarna:

Norbert Susemihl – trumpet, flygelhorn och sång (Tyskland/Danmark)
Norbert, född i Hamburg 1956, började spela trumpet som 15-åring.
1978 gjorde han sin första resa till New Orleans, och året därefter blev han medlem i ”New Orleans Musicians Union” och flyttade dit ett år för att studera New Orleans Jazz, levnadssättet och kulturen som skapade denna musik. Efter detta återvände Norbert flera månader varje år till New Orleans och spelade regelbundet olika former av New Orleasnjazz med de flesta lokala musiker i alla åldrar.
Norbert har gjort mer än 50 skivinspelningar, dels i eget namn, dels som gästsolist i såväl Europa som New Orleans.

Chris Tanner – klarinett och sång (Australien/Danmark)
Chris föddes 1978 i Melbourne, Australien. Vid åtta års ålder började han spela piano, och på gymnasiet började han med saxofon. Tre år senare blev han inspirerad att också spela klarinett.
Under sina tidigare år spelade han professionellt med Allan Browne New Orleans Rascals, The Yarra Yarra Jazz Band och The Hoodangers. Detta gav honom en god grund inom den tidiga jazzmusiken.
Chris besökte Europa under många år, och 2009 kom han till Danmark för att stanna. Här har han spelat med många olika musiker, Jacob Fischer, Hugo Rasmussen och Ole ”Fessor” Lindgren, för att nämna några. Han har också startat sitt eget band, Chris Tanner’s Rifftet.

Hans Ingelstam – trombon (Sverige)
Hans är född 1944 i Stockholm. Han var en ledande tonåring som drev på vågen av New Orleans Revivaljazz i Stockholm tillsammans med bl.a. Lars Edegran och Örjan Kjellin.
Vid 15 års ålder fick han spela flera nummer tillsammans med George Lewis vid dennes besök i Stockholm, och därefter har han spelat med många besökande musiker såsom Albert Nicholas, Bud Freeman, Doc Cheetham och Peanuts Hucko.
Han har spelat i svenska band såsom Jazz Doctors, Vieux Carre och Jazzin’ Jacks och han har rest över hela världen och bl.a. gjort 14 turer till USA.
Numera delar han sin musikaliska tid med Norbert Susemihl, Dixie For You och sin egen kvartett.

Jens Kristian Andersen – bas (Danmark)
Jens föddes i Aarhus 1978. Vid 12 års ålder började han spela elbas och sju år senare kontrabas. Idag spelar han såväl jazzmusik som klassiskt.
Jens har medverkat vid mer än 30 CD-inspelningar mellan 2004 och 2015 och har skrivit musik för dem inom olika genrer. Sin utbildning har han vid klassiska musikkonservatoriet i Odense. Han är en stor talang på kontrabas och är en förnyande kompositör.

Mads Söndergaard – piano
Mads är ”äkta” dansk och är en av Köpenhamns mest anlitade pianister, som behärskar alla stilideal inom den traditionella jazzen. Har studerat musik i Köpenhamn och på musikkonservatoriet i Haag. Mats är professionell musiker i många olika konstellationer.

Torstein Ellingsen – trummor
Torstein Ellingsen föddes 1966 i Oslo, Norge. Som barn spelade han piano och kornett, bytte till trumset 1980. Under många år var han medlem i Caledonia Jazzband, som spelade på många jazzfestivaler i Skandinavien.

Mer information
Datum:5 maj
Tid:19.00
Plats och adress:Bottnaryds kyrka, Kyrkvägen 12, 56576 BOTTNARYD
Kategori: Kultur och nöje
Pris:220 kr
Mer information:Boka gärna genom hemsidan. Endast kontant betalning.
Användbara länkar:
Mullsjö Jazz
Arrangör:Mullsjö Jazz
Kontakt:
Gun Nilsson


Registrerat av:Conny Svensson, sveco@gmail.com , +46703102933
Senast uppdaterad:
15 juni 2021