22 oktober

Mullsjö Jazz - Jesses New Orleans Band

Artikel-bild

Jesses New Orleans band gästade oss senast 2016.

Jens ”Jesse” Lindgren började spela i skolorkestrar 1962 och har genom åren spelat med bl.a. Kustbandet och med Örjan Kjellin. Jesse anlitas även som konferencier i olika sammanhang, han har också presenterat jazzradioprogram för SR ”Jesses Jazzbar” 100 gånger 1981 – 1988. Jesse är en ofta sedd gäst i New Orleans.

På trumpet har vi Ragnar Tretow, känd som en av de bästa Sverige har att erbjuda. En verklig leadtrumpetare som blandar det bästa av dem alla, som Bunk Johnsson, Kid Shots Madisn och Louis Armstrong.

Tord Larsson spelar saxar och klarinett. Tord är en mycket anlitad musiker i Stockholms jazzvärld. Inte svårt att förstå när man lyssnar till denna jazzvärldens Fantomen.

Pianist är Lasse Tidholm som tidigare spelade med Kustbandet. Svängig och mångsidig barellhouse-pianist i Alton Purnell traditionen och behärskar alla stilar från boogie-woogie och framåt.

Banjonist och gitarrist är Göran Stachewsky. Han har en oerhörd swing och säkerhet i beatet, är ett med rytmen och kan tusentals låtar.

Tomas Ekström har den rätta ”pumpande” basstilen, som är så karaktäristisk för New Orleans jazzen. Dessutom har han ett smittande spelhumör, som är så medryckande för både musikanter och publik.

Sven Stålberg är internationellt välkänd som trumslagare av den genuina sorten. Han besöker New Orleans minst en gång per år.

Mer information
Datum:22 oktober
Tid:19.00 - 21.30
Plats och adress:Mullsjö Folkhögskola (aulan), Björksätersvägen 4-8, Mullsjö
Kategori: Kultur och nöje
Pris:Inträde 150 kr. Endast kontant betalning! OBS! Boka i förväg!
Mer information:Boka direkt på hemsidan! OBS! Senast dagen före konsert! Eller: Ring 0730 – 61 29 74 för att boka. Eller: Skicka e-post till mullsjo.jazz@gmail.com Ange vilken konsert och hur många biljetter du önskar boka. Biljetter avhämtas vid kassan direkt vid konserten. OBS! Endast kontant betalning! OBS! Du får en bänkrad angiven på biljetten. Ju tidigare du bokar desto bättre platser eller större chans får du att sitta där du vill. Enkelt eller hur?
Arrangör:Mullsjö Jazz
Kontakt:
Gun Nilsson


Registrerat av:Conny Svensson, sveco47@gmail.com , 0703102933
Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 maj 2020