mullsjö logotyp

Pluspolarekortet

Pluspolarelogga med tumme upp
Pluspolarekortet ger dig som har en funktionsnedsättning möjligheten att ta del av evenemang och verksamheter på din fritid, där du annars inte kan deltaga utan stödperson.

Detta sker genom att du nu kan ta med en kompis eller assistent när du vill delta i de aktiviteter som sker i hela vårt län. Med Pluspolarekortet får du ta med dig en vän eller assistent som extra stöd, hjälp. Denna person följer med utan att betala entréavgift på t.ex. idrottsevenemang, besök i simhallar, konserter eller teater m.m. Du själv betalar ordinarie pris.  

Ett initiativ från kultur och fritid

Kultur- och fritidsutskottet verkar för att vår kommuns invånare ska ha möjlighet till en bra fritid, ett brett utbud av aktiviteter och ett rikt kulturliv. I nära samverkan med föreningar och organisationer och även privata företag så erbjuder vi dig med funktionshinder ett antal arrangemang och aktiviteter där du kan ta med dig din pluspolare med fri entré.
Var du kan använda ditt Pluspolarkort ser du via länken "Här gäller Pluspolarkortet". Vid dessa ställen ser du också en dekal vid entré. Kom ihåg att en del arrangemang eller aktiviteter kan ha begränsat antal platser som behöver förhandsbokas. Kortet ger dock inte någon förtur.

Var gäller Pluspolarekortet?

De arrangörer och verksamheter som anmält sig till Pluspolarekortet listas på sidan i menyn "Här gäller pluspolarekortet" och fylls på allt eftersom det tillkommer nya arrangörer.  Du känner lätt igen Pluspolararrangörer genom dekalen "Pluspolare" som finns vid entrén.

Klicka på respektive kommun så kommer du till deras utbud. Aneby, Eksjö, Gislaved, Gnosjö, Habo, Jönköping, Mullsjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås, Vaggeryd, Vetlanda, Värnamo

Ansök om Pluspolarekortet

För att få Pluspolarekortet behöver du göra en ansökan. Fyll i formuläret på sidan "Ansök om Pluspolarekortet". Se länk i rutan Ansökan. Kortet är giltigt i 3 år.
OBS. Kriteriet för att kunna få kortet: Du skall inte ha möjligheten att delta på aktiviteten utan stöd av din Pluspolare.

Att bli Pluspolararrangör

Vill Du eller din förening bli Pluspolararrangör så meddelar du oss via formuläret "Ansökan som arrangör".  Se länk i rutan Ansökan.


Senast uppdaterad: 2018-04-12 Ansvarig: Infocenter