mullsjö logotyp

Bullerbyns förskola

Välkommen till Bullerbyns förskola!

Bullerbyns förskola ligger centralt i Mullsjö, med närhet till naturen. Förskolan består av tre avdelningar Sörgården, Mellangården och Norrgården. 

Profil

Bilden som språk

Det innebär bland annat att vi arbetar med digitala bilder där barnen är med i processen och både fotograferar och dokumenterar. Vi använder oss också av bildstöd för att förstärka språket. Ett par exempel på det är att vi varje dag går igenom hur dagen ser ut med hjälp av aktivitetsbilder på väggen.Vi har även bilder på vad barnen ska klä på sig och i vilken ordning när vi ska gå ut. Vi använder oss också av appen "Ritprata" på lärplattan. Där kan vi rita upp och konkretisera olika händelser.  

På Bullerbyn är vi inspirerade av Reggio Emilia-pedagogiken. Vi arbetar temainriktat där olika ämnen konkretiseras, vilket gör att barnen får lättare att lära. 

Vi har en stor härlig gård som erbjuder både spännande utmaningar och trygghet. Närheten till naturen gör att vi har möjlighet att utforska skog och sjö. I våra ateljéer får barnen möjlighet att uttrycka sin fantasi och kreativitet i sitt skapande. Vi har också stora, härliga rörelserum. 

Barns behov skiljer sig mellan olika åldrar. Genom att vi har åldersindelade grupper kan lokaler, material och aktiviteter anpassas efter avdelningens åldersgrupp. När barnen byter avdelning följer i möjligaste mån en pedagog med för att göra övergången så smidig och odramatisk som möjligt. Vi samarbetar dagligen mellan avdelningarna, vilket innebär att barnen får möjlighet att träffa yngre eller äldre kompisar och syskon. 

Vi vill skapa en trygg, rolig och lärorik verksamhet för ditt barn. Vill du veta mer om oss så ring eller kom och hälsa på.

 

2017-11-15 Innehåll: Pia Croona, Jessica Åberg   Publiceringsansvarig: Carin Bülow