mullsjö logotyp

Solstrålens förskola

Solstrålens förskola

Välkommen till Solstrålens förskola!

Observera! Solstrålens förskola är för tillfället stängd på grund av minskat antal barn i kö under höstterminen 2017. Lokalen tas i bruk vid behov. För mer information kontakta förskolechef Jessica Åberg, 0392-140 94.

 

Solstrålen är en mindre förskola som består av två avdelningar, Fjärilen 1-3 år och Trollsländan 3-6 år. Vi har gott samarbete mellan avdelningarna och turas om med öppning och stängning. Den pedagogiska miljön på de båda avdelningarna är anpassade efter de barn som vistas där. Vi strävar efter att den ska vara rolig, utmanande, tillgänglig och trygg för alla barn.

Utelek

På Solstrålen tycker vi om att vara ute. Vi har två gårdar som inbjuder till utforskande, motorisk träning och lek. Gårdarna är anpassade för såväl små som stora barn och är utrustade med bland annat gungor, sandlådor, rutschkanor, cyklar och skapandehörna. Vi har även en grillplats där vi kan samlas tillsammans.

Skog och natur

Förskolan ligger nära skog och natur, något vi tar till vara på så mycket som möjligt. Vi ser skogen och naturen som en viktig lärande arena för barnen. Där utvecklar de sin kunskap om djur och natur, årstidsväxlingar, men även sin motorik och koordination när de tar sig fram i den kuperade miljön.

Hela huset Röris

Regelbundet träffas barnen från de båda avdelningarna för en gemensam aktiv stund med Röris.

Temainriktat arbetssätt

På Solstrålen arbetar vi temainriktat där olika ämnen konkretiseras. Vi arbetar med temat i hela huset eller var avdelning för sig, beroende på vad barnen är intresserade av. I temat arbetar vi med läroplanens mål genom: sång, sagor, skapande, experiment, naturvetenskap, teknik, rörelse, matematik och språk.

Bamseloppet

Varje år i maj firar vi Förskolans dag tillsammans. På Solstrålen har vi under flera år haft traditionen att ha ett springlopp tillsammans.Bamseloppet startar med en gemensam uppvärmning till musik på vår gård. Sedan deltar barnen i ett springlopp där alla slutar som vinnare och får medalj och glass. Vi har vid några tillfällen haft glädjen att välkomna glassbilen till vår gård. Detta var väldigt uppskattat av barnen och vi hoppas på fler besök.

Språklig medvetenhet

Prioriterat område för förskolan läsåret 2016-2017 är blandannat språklig medvetenhet. Vi arbetar med språksamlingar enligt Bornholmsmodellen och med språkmaterialet Babblarna. 

Läs mer om detta under länktips. 

Välkommen att besöka oss så berättar vi mer om vår verksamhet.

Öppettider: Måndag-fredag 05.45 - 17.45.

Klicka på respektive avdelning för mer information:

Fjärilen

Trollsländan

2017-02-23 Innehåll: Jessica Åberg   Publiceringsansvarig: Carin Bülow