mullsjö logotyp

Övriga leder och naturområden

Här är flera leder beskrivna för dig som är intresserad att utforska nya naturområden och upplevelser.

 

Europaled 1 går från Syracusa i Italien till Grövelsjön i norr. Den sammanfaller med både Södra- och Västra Vätterleden. Mullsjö och Ulricehamns kommuner har bundit samman Södra Vätterleden med Redvägsleden. För att ta dig till Syracusa från Mullsjö går du västerut mot Kölingared när du kommer till Ryfors.

Startpunkt Hotel Mullsjö.

 

Baremosse naturreservat
Högmosse, belägen 15 kilometer norr om Mullsjö tätort, är en högmosse av norrländsk karaktär, där tystnaden är total. Mossen är sedan ett antal år tillbaka ett naturreservat med en för vår landsdel unik flora och fauna. Parkering Baremossö. Guidade turer förekommer sommartid. Se evenemangskalendern under kontaktrutan.


 

Låt öringen leka är ett projekt i anslutning till de gamla fiskdammarna. Området är tillrättalagt för vandring och du får dessutom bra information om vad området innehåller via skyltar utmed vandringsstråket. Du startar lämpligen din vandring vid Granstugan strax söder om Nykyrka kyrka.

 

Runt Mullsjön En trevlig promenad kan du också göra runt sjön i centrala Mullsjö, vilket många mullsjöbor gör regelbundet. Rundan är asfalterad vilket gör den tämligen handikappvänlig. (Innehåller dock en några backar) Det är en sträcka på ca 5 kilometer. Vill du så kan du välja att gå delar av sträckan genom skogen, längst sjön. Där är stigarna tydliga och lätta att finna.

Motionsspår finns det många av i Mullsjö. Det går utmärkt att vandra även längs dessa. Vid Hotel Mullsjö finns 10 - 6- och 2 kilometer-spår.
För 10 respektive 6 kilometer-spåren finns ledkartor upprättade. Dessa finns att skriva ut via hemsidan enligt ovan.
Vid MSOK-stugan finns 10 kilometer och 5 kilometer (elljus). Elljusspåret är 3,5 kilometer med en extraslinga på 1,5 kilometer. I elljusspåret ingår också en slinga på 1,25 kilometer.
I Sandhem finns ett 10 -5 - och 2.5 kilometer-spår där 2,5:an är elljusspår.


Senast uppdaterad: 2017-08-17 Ansvarig: Infocenter