mullsjö logotyp

Strömmande film

Strömma film.

Mullsjö kommunbibliotek erbjuder dig som låntagare att kostnadsfritt använda filmtjänsten Cineasterna. Med sitt lånekort loggar man in på streamingsidan och man kan där välja mellan 2000 filmer, ett antal som ständigt utökas. Utbudet består av både nya och gamla filmer för både barn och vuxna. Låntagare har möjlighet att låna åtta filmer per månad och kan titta på filmen obegränsat i 48 timmar.

Satsningen är ett samarbete mellan biblioteken i Aneby, Eksjö, Gnosjö, Mullsjö och Värnamo och finansieras med pengar från Statens Kulturråd.

 

Vad är Cineasterna?

Strömma gratis kvalitetsfilm hemma! Allt du behöver är ett lånekort och internetuppkoppling!
Välj mellan 2000 filmer med vår digitala tjänst Cineasterna. Med Cineasterna kan du låna film till din dator, smartphone eller surfplatta.

Låneregler och lånetid

Filmen är tillgänglig i 48 timmar efter att du har genomfört ditt lån. Under lånetiden kan du titta på filmen flera gånger.
Cineasterna följer filmdistributörernas rekommenderade åldersgränser. De åldersgränser som används är barntillåten, 7 år, 11 år och 15 år.

Filmerna som finns i Cineasterna är endast för privat bruk, ej offentlig visning.
Med Swedish Film-licens kan du som företag, organisation, förening, kommunal- eller statlig förvaltning visa film via Cineasterna för en avgränsad grupp. Läs mer om villkoren och vilka filmdistributörer som ingår i licensen: Swedish Film-licens

Så här gör du

  1. Gå till www.cineasterna.com

  2. Välj "Bibliotek Mullsjö" på frågan "Var har du bibliotekskort?"

  3. Välj vilken film du vill se.

  4. Logga in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och din PIN-kod för ditt lånekort.

Första gången du loggar in skapar du ett användarkonto. Det är inte ett krav att skapa ett användarkonto på Cineasterna, men det underlättar för dig då du slipper att ange ditt lånekortsnummer/personnummer och pinkod vid varje lånetillfälle.

Problem med att låna film?

Om du har problem med tjänsten hittar du här några rekommendationer som kan vara till hjälp:
Kom igång med Cineasterna


Senast uppdaterad: 2018-10-30 Ansvarig: Ingrid Halje