mullsjö logotyp

E-ljudböcker

E-ljudbok är en ljudbok i elektroniskt format som du laddar ner som en fil för att lyssna i din smarta telefon, dator eller läsplatta.

E-ljudböcker är strömmande, det innebär att de spelas upp via internet och du måste därför vara ansluten till internet medan du lyssnar. 

Liksom andra böcker är e-ljudböcker gratis att låna, men kontrollera vad du betalar för datatrafiken. Du behöver ett giltigt lånekort och en pinkod. Lånetiden är fyra veckor och du får låna upp till tre e-ljudböcker per vecka. När lånetiden gått ut upphör länken automatiskt att fungera och du behöver aldrig tänka på att återlämna lånade e-ljudböcker. 

Hur går du tillväga?

Innan du kan lyssna e-böcker behöver din webbläsare stöd för Adobe Flash, vilket finns på de flesta datorer och även på en del surfplattor. Saknar du programmet kan du ladda ner det via länken Adobe Flash Player.

När detta är klart söker du upp den titel du är intresserad av hos vår e-ljudboksleverantör Elib. Du kan söka på författarnamn eller ord i titel. Klicka på den titel du är intresserad av och följ därefter vidare instruktioner för att låna e-ljudboken. För att kunna låna måste du vara inloggad med ditt lånekortsnummer och din personliga pinkod. E- ljudböckerna du lånat hittar du under "Mina lån". När du loggar in nästa gång spelas boken upp från där du slutade lyssna.


Senast uppdaterad: 2017-05-24 Ansvarig: Ingrid Halje