mullsjö logotyp

E-böcker

En e-bok är en bok i elektroniskt format som du laddar ner som en fil för att läsa på din smarta telefon, dator eller läsplatta.

Tänk på att boken endast finns tillgänglig på just den enhet där du har laddat ner den. Observera att e-böcker inte kan skrivas ut eller läsas upp med talsyntes.

Liksom andra böcker är e-böcker gratis att låna. Lånetiden är fyra veckor och du får låna upp till tre e-böcker per vecka. När lånetiden gått ut slutar filen automatiskt att fungera, du behöver aldrig tänka på att återlämna lånade e-böcker.

Hur går du tillväga?

Innan du kommer igång med läsningen av e-böcker behöver du ladda ner ett läsprogram. Detta gör du bara första gången du lånar en e-bok. Beroende på vilket verktyg du tänkt använda för att läsa dine e-böcker behöver du något av följande program, som alla är gratis:

  • Adobe Digital Editions för PC eller Mac 
  • Bluefire Reader för iPhone, iPad eller Android
  • iBooks ett annat läsprogram för iPhones och iPads som ofta finns förinstallerat (alternativt laddas ner från iTunes Store)
  • För Android behövs Google-konto och appen Aldiko

 

När detta är klart söker du upp den titel du är intresserad av hos vår e-boksleverantör Elib Du kan söka på författarnamn eller ord i titel. Klicka på den titel du är intresserad av i träfflistan och följ därefter vidare instruktioner för att låna boken. För att låna måste du logga in med ditt lånekortsnummer, så ha ditt lånekort till hands. Därefter ombeds du fylla i den fyrsiffriga kod du själv valt hos oss. 

Biblio

Du kan också använda appen Biblio för att ladda ner ljudböcker och lyssna på dem offline. Appen finns att ladda ner i App store och Google Play.
Logga in genom att leta fram Mullsjö kommunbibliotek i listan över bibliotek och skriv in ditt lånekortsnummer och din pinkod.


Senast uppdaterad: 2019-05-20 Ansvarig: Ingrid Halje