mullsjö logotyp

Eldningsförbud i skog och mark

Uppdatering 2018-05-24

Extremt stor brandrisk i länet

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark och i kombination med blåst ger det en extremt hög brandrisk. 

Generellt eldningsförbud råder från och med tisdagen 22 maj i Jönköpings län.Nyhetsbild

På grund av den torra väderleken är nu brandrisken mycket hög i Jönköpings län och Ydre kommun. Prognosen från SMHI tyder på att det fortsatt kommer vara torrt i skog och mark i minst en vecka framöver.

Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus tills dess att förbudet är upphävt. 

Mer om eldningsförbudet

Mjuka linjen

Mjuka linjen finns i Mullsjö och Sandhem och är lokala busslinjer som trafikeras inom tätorterna. Det är gratis att åka med Mjuka linjen. Mjuka linjen fyller en servicefunktion i samhället som hjälper människor att komma till vissa knutpunkter i samhället, exempelvis mataffärer, apotek, vårdcentral och kommunkontor.


Busstrafik inom Mullsjö tätort

Mjuka linjen kör inom Mullsjö tätort tisdagar och fredagar mellan 09.00 och 14.00. Om någon av dagarna inträffar på helgdag/röd dag trafikeras linjen sista vardagen före helgdag istället. Bussen körs utifrån en fastlagd rutt och tidtabell. Utöver ordinarie stopp kan stopp på vissa övriga platser utefter den fastlagda rutten anmälas hos trafikutövaren senast klockan 08:30 samma dag som turen går .
Se tidtabell i rutan Dokument.

Busstrafik inom Sandhems tätort

Mjuka linjen kör inom Sandhems tätort på torsdagar mellan 09.30 och 11.30. Om torsdag infaller på helgdag/röd dag trafikeras linjen sista vardagen före helgdag istället. Bussen körs utifrån en fastlagd rutt och tidtabell. Utöver ordinarie stopp kan stopp på vissa övriga platser utefter den fastlagda rutten anmälas hos trafikutövaren senast klockan 08:30 samma dag som turen går .
Se tidtabell i rutan Dokument.


Senast uppdaterad: 2017-12-29 Ansvarig: Joel Lundgren