MEMAB logotyp

Vattenmätare

För att faktureringen av förbrukad mängd vatten ska bli rätt behöver vi få in uppgifter om din mätarställning. Du kan när som helst läsa av vattenmätaren i ditt hus och rapportera avläsningen till oss. 

Varje år i september skickar vi ut ett avläsningskort till alla abonnenter. Vi ber dig fylla i mätarställningen och returnera kortet till oss. Du kan även fylla i mätarställningen via webbformulär vattenavläsning

Vi kan tyvärr inte ta emot avläsningen via telefon. Om du nyligen har lämnat in en avläsning kommer du inte att få något kort.

Så här fungerar vattenmätaren

Uppe på vattenmätaren finns ett litet svart kugghjul. Detta hjul snurrar när vatten används i fastigheten och förbrukningen mäts. Om alla kranar i huset är stängda och hjulet ändå snurrar tyder detta på att det finns en droppande kran eller läcka någonstans i huset. Man kan alltså använda vattenmätaren för att kontrollera så att allt står rätt till i huset.

Vattenmätaren ägs av Mullsjö Energi & Miljö AB

Mullsjö Energi & Miljö AB tillhandahåller, installerar och äger vattenmätaren. Som fastighetsägare är du skyldig att upplåta plats för mätaren samt ge huvudmannen (Mullsjö Energi & Miljö AB) tillträde till den vid behov.