MEMAB logotyp
Alternativ text till min bild!
Alternativ text till min bild!Alternativ text till min bild2!Alternativ text till min bild!

Välkommen till Mullsjö Energi och Miljö!

Bevattningsförbud upphävt

Från och med 2018-06-27 är bevattningsförbudet i Mullsjö upphävt.
Vi uppmuntrar alla att fortsätta använda vattnet klokt och inte bevattna i onödan. Om det kommer en ny värmebölja kan bevattningsförbud bli aktuellt igen, särskilt om bevattningen av gräsmattor tar fart.

Vi vill tacka alla som har haft tålamod med situationen och hoppas på en fin sommar till alla.

 

Kundtjänst

Öppettider:

måndag - torsdag 09:00 – 11:30

Telefon: 0392-140 43 E-post: memab@mullsjo.se

Semeserstängt vecka 29, 16 - 22 juli

E-faktura

Nu kan du anmäla sig dig till e-faktura. De övriga betalningssätten såsom pappersfaktura och autogiro kommer att finnas kvar. Vissa banker erbjuder autobetalningar av e-faktura, till exempel Swedbank. Här hittar du alla frågor och svar om E-faktura.

Blanketter

På sidan Kundservice hittar du exempelvis blankett för ägarbyte, se sidan blanketter här.

 

Besök det nya avfallsbolaget

på deras hemsida June Avfall & Miljö AB får du svar på alla dina frågor om renhållning.

Problem med sophämtning?

Ring June Avfall & Miljö AB på  036-17 19 00

 

Tvätta bilen – men var?

Vi har fått en del frågor om biltvätt och här kommer svar.

Det bästa alternativet är att åka till en biltvätt eller en ”gör det själv-anläggning”. Biltvättar har reningsanläggningar som tar hand om de giftiga ämnena i biltvättvattnet.

Även om man kör en extra sträcka för att komma till biltvätten, blir det mer miljövänligt än om man tvättar bilen på hemmaplan enligt Naturvårdsverkets beräkningar. Detta beror främst på att flera av föroreningarna i biltvättvatten är mycket giftiga för människor och miljön. Föroreningarna bryts ner långsamt eller inte alls i naturen.

I Mullsjö kommun är det tillåtet att spola bilen ren från lera, grus och damm med enbart vatten. Vill man spola av sin bil gäller följande riktlinjer:

• Inga rengöringsmedel får användas
• Bilen ska stå på plan mark där vattnet kan sjunka ned i marken. Markägarens tillstånd krävs

Fultvätt

Det är aldrig tillåtet att skölja av eller tvätta bilen på gatan eller på andra hårda ytor, där vattnet leds bort till dike, vattendrag eller dagvattenbrunn.

 

Så behandlar vi dina personuppgifter

Vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi värnar om din personliga integritet och hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför vill vi berätta för dig att vi nu stärker skyddet ytterligare kring vår behandling av dina personuppgifter. 

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Här läser du mer om integritetspolicyn (pdf 355 Kb).

Skräpigt på återvinningstationen?

Det är Förpacknings & Tidnings Insamlingen som ansvarar för tillsyn och skötsel, inte kommunen.

Vi ser gärna att du anmäler om behållare på en återvinningsstation behöver tömmas eller att det behöver städas. Enklast gör du detta genom att fylla i formuläret som du hittar på ftiab.se eller ringa till deras servicetelefon 0200-88 03 11