mullsjö logotyp

Guidad tur för nyinflyttade

I Mullsjö kommun finns det så mycket mer! Vi vill gärna visa allt fint som finns runt omkring här. Upptäck nya besöksmål, sevärdheter, möjlighet till avkoppling och fritidsaktiviteter med mera som finns här i Mullsjö.

Du som är nyinflyttad är välkommen på en guidad tur i Mullsjö kommun den 13 juni, klockan 18-21 2017. Buss utgår från Resecentrum och tillbaka. Vi bjuder på enkel fika. Turen är helt kostnadsfri. Guidning sker på svenska.

 

Ryfors golbana, 1888 - skandinaviens första golfbana. Foto: Leif Ljung

 

En guidad tur i Mullsjös vackra natur, nutid och historia

Guiden Anna Buhr presenterar turens innehåll: 

"Nu ä dä ti för ena rondköring hemmavé, sá i mä?

Vår kommun kanske inte är så stor till ytan, men här ryms en stor rikedom av historiska platser, byggnader och händelser som påverkat och format vår bygd till det vi ser idag.

Här stannade på 1000-talet Sankt Sigfrid för att kristna de boende i Utvängstorp, åtskilliga kungar har ridit sin Eriksgata genom våra skogar i hopp om att vinna folkets erkännande och för snart 100 år sedan lade initiativrika och kluriga Mullsjöbor grundstenarna till några av våra företag som idag nått långt utanför landets gränser med sina produkter.

På Ryfors växte ett brukssamhälle upp där vi i historisk anda kan spela golf och för stadsborna i Göteborg pratade vi så väl om vår friska luft att vi blev tvungna att öppna pensionat för att ta emot friluftsturisterna.

John Bauer mötte troll i våra skogar och i Sandhem hittade Colin Nutley sitt nya Änglagård. På Näs finns ett unikt portskjul som bringar ont över de som försöker riva det och i Bjurbäck har man fortfarande husförhör. Om detta och mycket mer kommer du att få höra om under rundturen i vår bygd.

Dä sulle va rolit ûm i åkte mä så en inte ble ensammer i bôssen!"

Det unika porthuset i Näs som bringar ont över de som försöker riva det.

St. Sigfrids källa. 

Anmälan senast 9/6

Anmäl dig via formuläret i länktipsrutan, senast 9 juni behöver vi din anmälan. Du som är nyinflyttad och har bott i Mullsjö i mindre än 6 mån har förtur, därefter fyller vi bussen utifrån ”först till kvarn”. Även du som pendlar till Mullsjö är varmt välkommen. Också här gäller i mån av plats.

Djur är inte tillåtna att ta med på resan.

Beroende på antal anmälda åker vi stor eller liten buss från och till Mullsjö Resecentrum. Vi samlas vid Resecentrum kl. 18.

Har du frågor? Kontakta reseledaren, se kontaktuppgifter i kontaktrutan.

Välkomna!

Lennie Johansson, kommundirektör


Senast uppdaterad: 2017-05-24 Ansvarig: Anna Buhr