mullsjö logotyp

Guidad tur för Nyhems besökare

I Mullsjö kommun finns det så mycket mer! Vi vill gärna visa allt fint som finns runt omkring här. Upptäck nya besöksmål, sevärdheter, möjlighet till avkoppling och fritidsaktiviteter med mera som finns här i Mullsjö.

Du som är besökare på Nyhem är välkommen på en guidad tur i Mullsjö kommun  onsdagen den 21 juni 2016 klockan 16:30. Buss utgår från parkeringen vid infarten till Nyhemshallen och tillbaka. Turen är helt kostnadsfri. Guidningen sker på svenska.

Anmälan guidad tur för Nyhems besökare den 21/6 2017

Anmäl dig senast 20/6

 

Ryfors golfbana, 1888 - skandinaviens första golfbana. Foto: Leif Ljung

 

En guidad tur i Mullsjös vackra natur, nutid och historia

Guiden Anna Buhr presenterar turens innehåll: 

"Nu ä dä ti för ena rondköring hemmavé, sá i mä?

Vår kommun kanske inte är så stor till ytan, men här ryms en stor rikedom av historiska platser, byggnader och händelser som påverkat och format vår bygd till det vi ser idag.

Här stannade på 1000-talet Sankt Sigfrid för att kristna de boende i Utvängstorp, åtskilliga kungar har ridit sin Eriksgata genom våra skogar i hopp om att vinna folkets erkännande och för snart 100 år sedan lade initiativrika och kluriga Mullsjöbor grundstenarna till några av våra företag som idag nått långt utanför landets gränser med sina produkter.

På Ryfors växte ett brukssamhälle upp där vi i historisk anda kan spela golf och för stadsborna i Göteborg pratade vi så väl om vår friska luft att vi blev tvungna att öppna pensionat för att ta emot friluftsturisterna.

John Bauer mötte troll i våra skogar och i Sandhem hittade Colin Nutley sitt nya Änglagård. På Näs finns ett unikt portskjul som bringar ont över de som försöker riva det och i Bjurbäck har man fortfarande husförhör. Om detta och mycket mer kommer du att få höra om under rundturen i vår bygd.

Dä sulle va rolit ûm i åkte mä så en inte ble ensammer i bôssen!"

Det unika porthuset i Näs som bringar ont över de som försöker riva det.

St. Sigfrids källa. 

Anmälan senast 20/6

Anmäl dig via formuläret i länktipsrutan, senast 20juni behöver vi din anmälan. Buss utgår från parkeringen vid infarten till Nyhemshallen. Restplatser kan finnas, kom till bussen klockan 16:15 om du inte anmält dig.

Vi räknar med att vara tillbaka ungefär klockan 20:00.

Du som är besökare har förtur, därefter fyller vi bussen utifrån ”först till kvarn”.  Även du som bor i Mullsjö är varmt välkommen. Också här gäller i mån av plats. 

Djur är inte tillåtna att ta med på resan.

Har du frågor? Kontakta kommunikationsansvarig eller guiden Anna Buhr, se kontaktuppgifter i kontaktrutan.

 

Välkomna!

Lennie Johansson, kommundirektör


Senast uppdaterad: 2017-05-31 Ansvarig: Annika Tompa Pálffy