mullsjö logotyp

Sök och hitta på mullsjo.se

På Mullsjö kommuns webbplats kan du söka information på många olika sätt.

 

Menyer

Webbplatsens startsida innehåller en huvudmeny med åtta olika flikar som representerar de olika delområden som kommunen arbetar med.

 

Klickar du på en av flikarna markeras den med blå färg för att visa var i menyn du befinner dig. Du får även upp en så kallad sidmeny där du kan orientera dig vidare. I sidmenyn är vissa rubriker markerade med en liten pil, detta innebär att denna rubrik har fler undersidor som du kan se om du klickar på rubriken. Under varje flik i huvudmenyn finns också en rubrik som heter A-Ö. Här hittar du alla sidor som ligger under fliken i bokstavsordning.

 

Sökfält

Ett annat sätt att söka information på webbplatsen är att använda sökfältet längst upp på sidan (detta sökfält syns alltid oberoende av vilken sida du är inne på). Här kan du skriva ett sökord och får därefter upp en lista på alla sidor som är relaterade till just detta sökord. Ett snabbt och smidigt sätt att hitta rätt.

 

På webbplatsens startsida finns också ett så kallat taggmoln. Här samlas alla de vanligaste sökorden som besökare använder sig av när de söker i sökfältet. Klickar du på ett av orden görs automatiskt en sökning av det ordet på webbplatsen.

Längst upp på webbplatsen finns en länk som heter Webbplatskarta. Här kan du se en karta över hela webbplatsens struktur, alltså alla sidor som ingår i webbplatsen.

I webbplatsens sidofot hittar du längst ner på alla sidor, det är ett grått fält där du hittar ytterligare sökmöjligheter. Här finns bland annat lättillgängliga snabblänkar och kontaktuppgifter.

 

Färgade informationsrutor

I informationsrutorna hittar du information relaterat till sidans innehåll. Beroende på vilken enhet du surfar på kan boxarna återfinnas antingen till höger på sidan (vanlig dataskärm eller surfplatta) eller längre ner på sidan (mobil).

Kontaktinformation hittar du i kontaktrutan som är markerad med blå färg. Denna finns på de flesta sidor. I rutan Dokument/blanketter (markerad med orange färg) hittar du dokument och blanketter som är relaterade till sidan. I rutan Länktips (markerad med grå färg) hittar du länkar som är relaterade till informationen på sidan du befinner dig på. Länkarna kan vara inom webbplatsen eller externa.  

 

 

Enkla adresser

Adressen till de enskilda sidorna på kommunens webbplats, www.mullsjo.se, kan ändras med tiden. Därför har vi lagt in så kallade enkla adresser till vissa sidor som det kan vara aktuellt att länka till i olika sammanhang. Alla dessa adresser hittar du nedan. Använd alltid dessa vid länkningar. Dessa adresser ändras inte.

Om du vill ange adressen till Lediga jobb i kommunen så är den www.mullsjo.se med tillägget /jobb (snedsteck-jobb) det vill säga www.mullsjo.se/jobb. Se URL i tabellen nedan.

 

Använd enkla adresser som genväg

Det är också bra att använda den enkla adressen till en sida du besöker ofta, för att komma snabbare dit. 

Enkla adresser kan även användas när man vill informera om en viss specifik sida på vår webbplats, en kort, enkel adress är lättare att komma ihåg. Till exempel:

Adress till pressmeddelanden: http://www.mullsjo.se/sv/Start-Mullsjo-Kommun/Overgripande/Press--och-informationsmaterial/Pressmeddelanden/

Enkel adress till pressmeddelanden: http://www.mullsjo.se/pressmeddelande

 

Talande webb

Mullsjö kommuns webbplats använder tjänsten Talande Webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen. Tjänsten ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser. Läs mer om hur Talande Webb fungerar, se länk i länktipsrutan. 

 

Anpassa sidan

Du kan också anpassa sidan efter dina önskemål. Det går att anpassa storlek på text, teckensnitt och färger för att underlätta din läsning på vår webbplats. Klicka på länken för mer information.


Senast uppdaterad: 2016-03-01 Ansvarig: Annika Tompa Pálffy