mullsjö logotyp

Anpassa webbplatsen

Större text

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare (till exempel Explorer, Chrome, Firefox med flera). I webbläsaren gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus. Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens menyer:

  • Håll ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus.
  • Om du använder Firefox gå till Visa. Klicka på Textstorlek eller zoom. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -
  • Om du använder Internet Explorer klicka på Visa och sedan Textstorlek.
  • Om du använder Safari gå till Innehåll. Klicka på zooma in.

Anpassa teckensnitt

I de flesta moderna webbläsare kan du själva välja vilket teckensnitt som ska användas på webbplatserna du besöker.

  • Om du använder Internet Explorer väljer du "Internetalternativ" på menyn "Verktyg".
  • Om du använder Firefox väljer du "Inställningar" på menyn "Verktyg". Klicka därefter på "Innehåll". Se din webbläsares hjälpavsnitt för mer information.

Anpassa färger

I de flesta moderna webbläsare kan du själv påverka vilka färger som används på webbplatserna du besöker.

  • Om du använder Internet Explorer väljer du "Internetalternativ" på menyn "Verktyg".
  • Om du använder Firefox väljer du "Inställningar" på menyn "Verktyg". Klicka därefter på "Innehåll". Se din webbläsares hjälpavsnitt för mer information.

Lyssna på webbplatsen

Mullsjö kommuns webbplats använder tjänsten Talande Webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen. Tjänsten ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser. Läs mer om hur Talande Webb fungerar, se länk i länktipsrutan. 

Andra anpassningsmöjligheter

Flera webbläsare har en inbyggd zoom-funktion. Det gör det enkelt för dig att snabbt förstora eller förminska hela webbplatsen rent visuellt.

Du kan i en del webbläsare ställa in hur du vill att länkar ska hanteras, t.ex. om länkarna ska öppnas i nya fönster eller i nya flikar.


Senast uppdaterad: 2018-03-26 Ansvarig: Annika Tompa Pálffy