mullsjö logotyp

Krisberedskapsveckan 2018

Krisberedskapsveckan är ett nationellt evenemang, runt om i Sverige ställer vi in fokus på att hjälpa varandra att bli bättre rustade att klara av när vardagen vänds upp och ner och samhället inte fungerar som vi är vana vid.

Ansvaret för att vi ska kunna leva i fred och frihet delas av oss alla. Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. De flesta behöver klara sig själva en tid. Förbered dig för att klara vardagen för dig själv och dina nära om samhället inte fungerar som vi är vana vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme, och att kunna ta emot viktig information. Med rätt förberedelser kan du även hjälpa andra.

Årets krisberedskapsvecka börjar den 28/5 och pågår till och med 3/6. Vi i Mullsjö kommun smygstartar redan på vårmarknaden, lördagen den 26/5.

Aktiviteter i Mullsjö kommun under Krisberedskapsveckan 2018:

Öppet hus på Infocenter på vårmarknaden 26/5 kl. 11-14:30

  • Utställning Hemberedskap 

Vi har samlat allt en person kan behöva för att klara sig en vecka utan samhällets resurser i ett skåp. Kom och kika!

Här har vi mat, vatten, värme och vevradio för att kunna ta emot information även utan ström. Kontanter är bra att ha när betalsystem inte fungerar och visst håller ni med om att kaffe och socker måste finnas även när kondiset är stängd? 

Svenska Röda Korset är en del av Sveriges krisberedskap och har ett uppdrag att stötta myndigheterna i krissituationer. Träffa lokala Röda korset och prata om hemberedskap och krisstöd. 

  • Uppstart Quizz om beredskap - vinn startkit för din hemberedskap. Pågår till 4/6

Fyll i beredskapsquizzen och vinn en fin startkit för din hemberedskap med vevradio,  vevlampa, vattendunk, vattenreningstabletter och lite smått och gott. Du kan ladda ner quizzen här eller hämta på Öppet hus.

Svaren kan du lämna till Röda Korsets representant, till Infocenter eller fotografera och maila in till infocenter@mullsjo.se senast klockan 12 den 4/6. Vinnare publiceras därefter här på vår webbplats.


Öppet hus hemberedskap 30-31/5 kl. 9-12 i Kyrkans hus, Mullsjö

Svenska kyrkan,  Röda korset, politiker och beredskapssamordnare medverkar.

Välkommen att ta del av utställningen om hemberedskap och prata med oss om hemberedskap och kris!

Onsdag kl. 10-12 - smaka på stormköksmat. Kostenheten i Mullsjö kommun bjuder på smakprov av mat lagad på stormkök - kom och provsmaka! 

På torsdag har vi gratis utbildning på kvällen För din säkerhet   med Försvarsutbildarna. Svenska kyrkan och Mullsjö kommun bjuder på enkel fika. Anmälan krävs, se även dokumentrutan


Senast uppdaterad: 2018-05-24 Ansvarig: Annika Tompa Pálffy