mullsjö logotyp

Bostäder sökes

Vill du göra en insats för våra ensamkommande ungdomar och nyanlända flyktingfamiljer? Mullsjö kommun har ett behov av lediga bostäder. Till exempel rum med kokvrå, rum i villa eller lägenhet för uthyrning, precis som många andra kommuner i Sverige.

Diverse bostadsstorlekar välkomnas - det viktiga är att bostaden ligger i eller omkring Mullsjö och Sandhem, men gärna inte längre än 5 km från lokalsamhället. Lägenheter, hus, gårdshus eller liknande är alla exempel på bostäder som söks. 

Kommunen vädjar till allmänheten att överväga möjligheten att öppna upp sitt hem för ensamkommande ungdomar eller för att hyra ut en tom bostad till våra nyanlända familjer.

Ensamkommande flyktingbarn

Under hösten 2015 har det kommit en hög andel ensamkommande barn, de kommer från flera nationaliteter men majoriteten kommer från Afghanistan. Ungdomarna kommer först till ett Hem för vård och boende, så kallat HVB, där de tillbringar sin första tid och får lära sig hur man klarar sig på egen hand. Först därefter ska ungdomarna slussas vidare från sitt HVB-hem till eget boende som kan vara ett inackorderingsrum eller en lägenhet. Det är här vi har ett stort behov av allmänhetens/er hjälp. Ungdomarna tillhör fortfarande enheten för integration och nyanlända och har därför fortsatt kontakt med personal, integrationsteamet, som hjälper dem i vardagen. 

Nyanlända familjer

Integrationsteamet jobbar även gentemot våra nyanlända familjer som vi söker lägenheter till, dem hjälper familjerna med de praktiska uppgifter som krävs för att integreras i samhället. 

Enheten Integration och nyanlända arbetar för att skapa bättre förutsättningar för ensamkommande flyktingungdomar och nyanlända familjer att integreras i det svenska samhället.

Intresserad? Gör så här:

I länktipsrutan finns en länk till ett formulär. Där kan du göra en intresseanmälan för uthyrning av boende. När du skickat in formuläret får du en återkoppling inom en vecka.

För ytterligare information om ersättning som utgår eller anmälan av uthyrning av boende, se kontaktpersoner i rutan kontakt.


Senast uppdaterad: 2016-10-13 Ansvarig: Axel Halje