Akut hjälp, socialjour

Ring 112 när det inträffat en olycka, brand, akut sjukdomsfall, misshandel eller vid pågående brott. Du hamnar då hos SOS Alarm.

Till socialtjänsten kan du ringa om du upplever att du eller någon annan inte har det bra och behöver hjälp. Socialtjänsten når du via receptionen 0392-141 76. När receptionen är stängd kan du istället ringa 112 och be att bli kopplad till socialjouren.

Ring SOS Alarm när du är i en nödsituation och behöver omedelbar hjälp. Polis, ambulans, brandkår, sjöräddning, fjällräddning, giftinformation, jourhavande läkare, flygräddning. Öppet dygnet runt.

Telefon

112

Webbplats

SOS Alarm Länk till annan webbplats.

Har du sett och hört något som ger dig misstanke om att ett barn far illa i sitt hem? Då ska du ta kontakt med socialtjänsten.

Telefon

0392-141 76

Mer information

Misstanke om barn som far illa.

Om du behöver akut hjälp utanför kontorstid, i första hand när barn far illa eller när det gäller våld i nära relationer.

Telefon

112 och begär socialjouren

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar till rätt vårdmottagning när så behövs. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.

Telefon

1177

Webbplats

1177.se Länk till annan webbplats.

Du kan kontakta Vårdcentralen i Mullsjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som drivs av region Jönköpings län.

Känner du någon som funderar på självmord?

Självmordslinjen Mind är till för dig som går i tankar på att ta ditt liv. Välkommen att ringa, mejla eller chatta anonymt med Självmordslinjens volontärer.

De har öppet dygnet runt och samtalen till Självmordslinjen är gratis, utöver din telefonoperatörs öppningsavgift (en markering).

Telefon

90101 eller chatt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webbplats

Mind Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stöder människor i kris.

Du kan även ringa sjukvårdsupplysningen 1177 för stöd och råd.

Barn- och ungdomshälsan är en mottagning för barn och ungdomar 6-18 år. Där finns socionomer, psykologer och barnsjuksköterskor som kan hjälpa dig om du inte mår bra eller om det till exempel är bråk hemma.

Telefon

036-32 96 70

Webbplats

Barn- och ungdomshälsan Länk till annan webbplats.

En väg in

- en kontakt för råd, bedömning och hänvisning för barn och unga som behöver hjälp vid till exempel psykisk ohälsa, psykiatriska tillstånd, oro, ångest, stress eller depression. Ring 010-241 10 30 eller logga in på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För barn under 6 år: kontakta barnhälsovården i första hand.

Telefon

010-241 10 30

Webbplats

1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barns och ungdomars hälsa - Region Jönköpings län Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. De har öppet dygnet runt och du ringer gratis oavsett var du bor. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Telefon

020 - 50 50 50

Webbplats

Kvinnofridslinjen Länk till annan webbplats.

Till BRIS som är barnens hjälptelefon kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte på BRIS telefoner. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Behöver du mer hjälp, be att få tala med ett BRIS-ombud.

Telefon

116 111

Webbplats

BRIS för dig som är ung Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hit är alla vuxna välkomna att ringa anonymt för att prata om vad som helst. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna barn eller andras barn och få information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Du kan vara anonym.

Telefon

077 - 150 50 50

Webbplats

BRIS för dig som är vuxen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du är aldrig så ensam som du kanske känner dig ibland. Du som är under 25 år kan ringa Röda Korsets jourhavande kompis och prata om det där som du inte vill eller vågar ta upp med någon annan.

Telefon

020 - 222 444

Öppettider

måndag-fredag klockan 18-22 och lördag-söndag klockan 14-18

Webbplats

Jourhavande kompis Länk till annan webbplats.

Brottsofferjouren är en ideell organisation som ger stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga. Allt vårt stöd är kostnadsfritt och du kan vara anonym om du vill.
Vi erbjuder stöd på ett trettiotal olika språk


Telefon

116 006 eller 036-330 80 80

Webbplats

brottsofferjouren.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller jonkoping.boj.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

UMO är ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. På sajten finns information om sex, hälsa och relationer och möjlighet att ställa anonyma frågor till personal som jobbar på ungdomsmottagningar. Det finns även bra tips på vad du kan göra om du mår dåligt.

Webbplats

UMO.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:
15 februari 2024