mullsjö logotyp

Eldningsförbud i skog och mark

Uppdatering 2018-05-24

Extremt stor brandrisk i länet

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark och i kombination med blåst ger det en extremt hög brandrisk. 

Generellt eldningsförbud råder från och med tisdagen 22 maj i Jönköpings län.Nyhetsbild

På grund av den torra väderleken är nu brandrisken mycket hög i Jönköpings län och Ydre kommun. Prognosen från SMHI tyder på att det fortsatt kommer vara torrt i skog och mark i minst en vecka framöver.

Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus tills dess att förbudet är upphävt. 

Mer om eldningsförbudet

Matdistribution

Vad är matdistribution?

Matdistribution är en färdiglagad huvudmåltid som levereras direkt hem till dig en gång per dag, vardag som helg. Måltiden består av huvudrätt, sallad och dessert. Dricka ingår ej. Du kan välja mellan två maträtter varje dag. 

Vem har rätt till matdistribution?

Du som har svårt att laga mat i hemmet på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning kan ansöka om matdistribution. Om du har behov av specialkost finns det möjlighet att få detta.

Vad kostar det?

Du betalar en avgift per portion, där hemdistributionen ingår. Avgiften betalas i efterhand per faktura. Läs mer om avgifter för matdistribution.

Hur ansöker jag om matdistribution?

Du kontaktar din biståndshandläggare på Utredningsenheten. Kontaktuppgifter hittar du i kontaktrutan. Oftast vill biståndshandläggare göra ett hembesök då du ges möjlighet att berätta om din situation.

För dig som är 75 år och äldre krävs inget biståndsbeslut för att få mat hemdistribuerad. Du beställer ändå tjänsten via biståndshandläggare men behöver inte göra någon ansökan eller invänta beslut.

Beslut

Biståndshandläggaren utreder din ansökan och därefter får du ett beslut så snart som möjligt, senast inom två veckor.

Överklagan

Om du inte beviljats det du ansökt om, har du rätt att överklaga.
Ett överklagande ska vara inlämnat senast tre veckor efter det att du tagit del av det skriftliga beslutet. Information om hur det går till att överklaga får du från din biståndshandläggare på Utredningsenheten. Din biståndshandläggare kan hjälpa dig att överklaga. Kontaktuppgifter hittar du i kontaktrutan.


Senast uppdaterad: 2018-04-11 Ansvarig: Malin Byström Nyberg