mullsjö logotyp

Daglig verksamhet, arbete och sysselsättning

En del personer har en funktionsnedsättning som gör det svårt att få ett vanligt arbete. Daglig verksamheten ska vara så likt ett vanligt arbete som möjligt.

Arbetsuppgifterna på den dagliga verksamheten är anpassade efter dina intressen, behov och förutsättningar. Exempel på arbetsuppgifter kan vara friskvård, musik, trädgårdsarbete, köks- och serviceuppgifter, tryckeri, sinnesstimulering, återvinning och loppis samt tillverkning och försäljning av hantverk. Att besöka en daglig verksamhet ska vara både utvecklande, stimulerande och meningsfullt.

Aktivitetscenter

Denna grupp vänder sig till personer med stora funktionsnedsättningar. Här arbetar vi med sinnes stimulering genom frisk luft och utevistelse,  vistelse i olika inomhusmiljöer genom olika rum med ljus och ljudstimuli, sång och musik med mera.  

Lego gruppen/service

Här arbetar personer som är bra på att montera lego arbeten till den lokala industrin. Denna gruppen har också arbetsuppgifter som ex. biltvätt, trädgårdsarbete med mera.

Bild och Bakverkstan

Här arbetar personer som tycker det är kul att träffa människor. Arbetsuppgifter kan variera från att göra smörgås och baka till catering, till att kopiera, skriva reportage till tidningen, samt producera bilder som kommunikations stöd.

Tornets Hantverk & Återbruk

Här arbetar personer som är bra på hantverk av olika slag. Arbetsuppgifterna varierar mellan textil, måleri, betong med mera.Man driver också en loppis där man säljer sin hantverksproduktion.

Fritidsaktiviteter och mötesplatser

Pluspolarekortet ger dig som har en funktionsnedsättning möjligheten att ta del av evenemang och verksamheter på din fritid, där du annars inte kan deltaga utan stödperson. Läs mer om Pluspolarekortet, se sida i menyn.

Så här ansöker du om daglig verksamhet

Du som vill ansöka om daglig verksamhet gör det genom att ta kontakt med handläggare på biståndsenheten, se kontaktuppgifter i rutan kontakt.


Senast uppdaterad: 2018-07-10 Ansvarig: Ann-Sophie Lundström