mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

lagkrav på efaktura till kommunensimhallvinster från lördagens nattvandring vid trollsjönmatsedelvattentaxasimhallens öppettidersimhallenfiberutbyggnad i mullsjö kommunvattengympamullnetbygglovnattvandringppettider och taxa tervinningcentralenlediga jobbmullsjö simhallfriluftsfrämjandetledighetsansökanintranet

Vädervarning: Kraftigt snöfall

Datum: 2017-03-06 Kategori: Trafik & infrastruktur, Trygghet & säkerhet

Klass 1 varning utfärdad för Jönköpings län. Håll koll på väder och trafik. Det är besvärligt väder just nu med bland annat kollektivtrafikstörningar.

Snö och kraftig vind skapar stora problem i trafiken. Var uppmärksam på väderutvecklingen och kör försiktigt!

Snöfallet är just nu intensivt och avtar under måndag eftermiddag. Länet verkar få ytterligare cirka 2-5 cm snö i länet och en vind på ca 6 m/s med upp till 13 m/s i byarna.

Vädervarning klass 1 för snöfall är utfärdat för vårt län, Östra Kronoberg, Kalmar län och Öland.

Trafikläget

Ett fåtal väderrelaterade trafikolyckor har inträffat, främst i Jönköpingsområdet. Däremot har en hel del olyckor inträffat i Ljungby-trakten och man kan befara att läget där sprider sig norrut. Räddningstjänsterna har bemannat upp för detta. 

Bakgrund

Väderläget över södra Sverige är problematiskt. Ett område med snöfall och blåst drabbarframför allt sydöstra Sverige under söndagen och natten mot måndag. Snömängder upp till10-15 cm väntas i kombination med friska och bitvis byiga vindar ca 7-8 m/s med uppemot 15 m/s i byarna. Väderläget kan orsaka drivbildning med trafikolyckor och nedfallna träd som följd.

Din beredskap för storm

Elavbrott är vanliga exempelvis vid stormar. Andra följder kan vara att telefonin går ner och att transportstörningar uppstår. 

Under ett strömavbrott är det till god hjälp med en batteridriven radio för att hålla sig informerad. En annan möjlighet kan vara att lyssna på radio i bilen. Om avbrottet är omfattande kommer det täta meddelanden på Sveriges Radio P4.

Läs mer om hur du kan förbereda dig inför storm på www.krisinformation.se 

Vårt gemensamma ansvar

Alla har ett ansvar för att vi ska kunna leva i ett tryggt och säkert land. Ett stort ansvar vilar på det offentliga, men som privatperson har också du ett grundläggande ansvar. 

De första 72 timmarna - ditt ansvar att vara beredd

Du som privatperson, enskild individ ansvarar för ditt eget liv och din egendom och det allmännas ansvar är att säkra befolkningens hälsa och överlevnad.

Du som individ bör klara dig själv i 72 timmar (3 dygn), utan någon samhällsinsats under en krissituation.

Mer info och checklista för din hemberedskap 

2017-03-06 av: Yvette Tidefors