mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

lagkrav på efaktura till kommunensimhallvinster från lördagens nattvandring vid trollsjönmatsedelvattentaxasimhallens öppettidersimhallenfiberutbyggnad i mullsjö kommunvattengympamullnetbygglovnattvandringppettider och taxa tervinningcentralenlediga jobbmullsjö simhallfriluftsfrämjandetledighetsansökanintranet

Tips för en säkrare sommar

Datum: 2017-06-07 Kategori: Trygghet & säkerhet

Skapa en säkrare sommar genom att förbereda dig och undvika olyckor.

DinSäkerhet.se är MSB:s webbplats om risker och säkerhet och riktar sig till dig som privatperson. Webbplatsen ger tips på hur du själv kan förebygga olyckor och skador i hemmet och på fritiden och ger dig redskap för att kunna agera på rätt sätt när olyckan är framme. Här hittar du flera nyttiga tips från deras webbplats.

 

Bada säkert

I Sverige drunknar det i snitt en människa var tredje dag. Genom förebyggande åtgärder som uppsikt, flytvästar och inhägnade pooler kan olyckor undvikas.

 

Brandskydd i alla bostäder - även sommarstugan

En brand växer fort. Se till att ha fungerande brandvarnare i din bostad. Brandvarnare larmar snabbt så att du kan släcka eller ta dig ut. Omedelbar utrymning kan vara skillnaden mellan liv och död. Brandvarnare kan ge dig den extra minut du behöver för att rädda livet, varna andra och börja släcka branden.

 

Elda säkert ute

Se alltid till att du kan släcka elden när du eldar hemma på tomten eller ute i naturen. Tänk också på grannarna så att röken inte stör. Glöm inte att ta reda på om räddningstjänsten i din kommun har utfärdat eldningsförbud.

 

Campa brandsäkert

Som campinggäst har du ett ansvar - för din egen och andras säkerhet - att minska risken för att brand uppstår eller sprids.

 

Läs mer om hur du förebygger olyckor och skador i hemmet och på fritiden via länken till MSB i rutan länktips. Där hittar du praktiska råd och checklistor att ta del av för en säkrare sommar.

Se även länkarna till Räddningstjänstens webbsidor om eldning utomhus och goda råd för din säkerhet.

 

  

2017-06-07 av: Yvette Tidefors