mullsjö logotyp

Eldningsförbud i skog och mark

Generellt eldningsförbud råder från och med tisdagen 22 maj i Jönköpings län.Nyhetsbild

På grund av den torra väderleken är nu brandrisken mycket hög i Jönköpings län och Ydre kommun. Prognosen från SMHI tyder på att det fortsatt kommer vara torrt i skog och mark i minst en vecka framöver.

Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus tills dess att förbudet är upphävt. 

Mer information 

Populäraste sökningarna

färdtjänstbygglovintranetsimhallens öppettidersandhemvårdcentralentorghandelåtervinningscentralmullnetmatsedelsopstationöppettider och taxa återvinningscentralensjälvservicelediga jobbpappersfakturaöverförmyndaresophämtningsimhallen

Stora biltvättarhelgen den 25-26 april

Datum: 2015-04-02 Kategori: Bygga, bo & miljö

Få tips och trix på hur du tvättar din bil miljövänligt och rätt! Nyhetsbild

Stora biltvättarhelgen den 25-26 april  har som syfte att uppmärksamma hur du tvättar din bil på rätt sätt.

 

Ur miljösynpunkt är det allra bäst om du tvättar din bil på en tvättanläggning. Tvätt på garageuppfart eller gata där orenat vatten rinner, via dag-vattenbrunn, direkt ut i naturen och förorenar närmaste vattendrag, sjö eller hav.

 

Mitt Vatten - Sveriges kommuner för rent vatten jobbar för att uppmärksamma hur viktigt det är med rent vatten så att vi har tillgång till det även i framtiden. Läs mer om hur du gör vattenmiljön bättre, se länkar i länktipsrutan.


2015-04-23 av: Yvette Tidefors